Antena 3 CNN Politică Ponta: Instituţiile să funcţioneze la parametri maximi! Oprea: În seara asta muncim!

Ponta: Instituţiile să funcţioneze la parametri maximi! Oprea: În seara asta muncim!

Ponta: Instituţiile să funcţioneze la parametri maximi! Oprea: În seara asta muncim!
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2014   •   18:50
Premierul Victor Ponta a explicat, după comandamentul de iarnă, organizat la MAI, că autorităţile sunt pregătite pentru a interveni acolo unde este nevoie şi a făcut un apel la populaţie să nu iasă din casă decât în situaţii urgente. 
 
Vicepremierul Oprea, îmrepună cu reprezentanţii MAI, de la Sănătate, de la Apărare, toată lumea este în dispozivi, sunt în acest moment lucrători în teren şi încă 9.000 pregătiţi să intervină, 500 de utilaje dar s-a cerut şi sprijinul MApN. 
 
"Autostrăzile, pe care, evident, sunt probleme speciale, vreau să dau câteva mesaje foarte clare pentru toţi cei cu atribuţii. Organizare! În seara aceasta se va ocupa domnul Oprea şi alţi lideri de coordonarea operaţiunilor, mâine seară va fi domnul Dragnea. Abia de mâine seară putem să ne gândim la condiţii mai bune. Vreau să spun foarte clar autorităţile au mână liberă de a se interveni nu doar din partea MAI, de a opri traficul în zonele cele mai periculoase. Fac un apel la populaţie să nu iasă din casă dacă nu este ceva urgent. Poliţia are toată autoritatea să oprească oamenii. TIR-urile sunt trase pe dreapta şi vor rămâne aşa, vor fi încă 24 de ore extrem de dificile dar avem aici toată comanda, toată capacitatea de coordonare."
 
Ponta a făcut un apel la instituţii să lucreze la parametri maximi. 
 
"Fac un apel la instituţiile noastre să funcţioneze la parametri maximi. O să trecem cu bine şi peste aceste 24 de ore, dar cu autoritate şi coordonare. Vreau să mulţumesc mass-mediei care ne sprijină, pentru a informa populaţia, SMURD-ul şi ambulanţa sunt în dispozitiv şi vreau să apreciez activitatea acestora. Avem forţe de teren şi sunt convins că vom reuşi să gestionăm o etapă foarte dificilă. Domnul Oprea are toată autoritatea să dea dispoziţiile, instituţiile sunt pregătite. Avem nevoie şi de sprijinul populaţiei."
 
Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, a explicat că toate trupele MAI şi MApN sunt pregătite de intervenţii şi că, în această seară, toată lumea rămâne la minister pentru a munci.
 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close