Antena 3 CNN Politică Ponta, înţepat de Antonescu: Noi nu fluturăm carnetele în schimbul votului la moţiune

Ponta, înţepat de Antonescu: Noi nu fluturăm carnetele în schimbul votului la moţiune

Ponta, înţepat de Antonescu: Noi nu fluturăm carnetele în schimbul votului la moţiune
14 Iun 2010   •   17:33

În rândurile liberale nu se va înregistra nici o defecţiune la votul moţiunii de cenzură, a dat asigurări liderul PNL, Crin Antonescu. El nu s-a sfiit totuşi să-şi atace partenerul de opoziţie, social-democratul Victor Ponta, apreciind că spre deosebire de cei de la PSD, liberalii nu flutură carnetele de partid pentru a-i atrage pe democrat-liberali în rândurile lor în schimbul votului pentru moţiune.

?Noi, şi în privinţa aceasta, am avut o atitudine diferită de PSD. Noi nu fluturăm carnetele de PNL în schimbul votului pentru cei din PDL, am făcut însă şi facem apel la conştiinţa lor politică şi, de asemenea, spunem foarte clar că de data asta, responsabilitatea va trebui asumată individual. Şi cine acum va vota împotriva acestei moţiuni sau se va abţine de la vot, cine nu va vota această moţiune va purta implicit răspunderea pentru aceste măsuri criminale din punct de vedere social împotriva a milioane de români şi nu va putea da vina pe Traian Băsescu şi pe Emil Boc cândva. Trebuie să înţelegem că dacă este o democraţie, atunci avem fiecare responsabilitatea noastră. Vă pot asigura că de această dată nu va surveni niciun fel de defecţiune", a afirmat Antonescu.


Totuşi, preşedintele PNL a evitat să intre în detaliile criticii făcute deşi presa a insistat. "Nu e momentul să discutăm această chestiune pentru că nu e de actualitate. Acum discutăm despre moţiune şi despre tot ceea ce se poate face acest Guvern să plece şi ca noi, ceilalţi, care doborâm acest Guvern, dacă îl doborâm, să găsim o soluţie rapidă şi eficientă pentru rezolvarea cu adevărat a problemelor", a afirmat el.

Preşedintele PNL a dat asigurări că în cazul parlamentarilor liberali. "absolut totul e în ordine, toţi senatorii şi toţi deputaţii, fără nicio excepţie, vor fi prezenţi şi vor vota în favoarea acestei moţiuni".

"În BPC s-a reafirmat preocuparea şi disponibilitatea PNL ca nu doar acest Guvern să cadă, ci să găsim împreună desigur şi cu alte forţe politice o soluţie realistă şi imediată pentru rezolvarea acestor probleme", a mai arătat liderul liberal.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close