Antena 3 CNN Politică Ponta, într-un interviu acordat WSJ: Pentru binele ţării, CCR trebuie să ajungă la un verdict

Ponta, într-un interviu acordat WSJ: Pentru binele ţării, CCR trebuie să ajungă la un verdict

Ponta, într-un interviu acordat WSJ: Pentru binele ţării, CCR trebuie să ajungă la un verdict
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Aug 2012   •   19:59

Premierul Victor Ponta îndeamnă Curtea Constituţională, într-un interviu acordatWall Street Journal, să ia rapid o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului, pentru a se depăşi perioada de instabilitate politică care are efecte în plan economic.
   
"Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă la un verdict", a declarat Victor Ponta într-un interviu acordat Wall Street Journal. "Acesta este cel mai prost moment pentru o criză politică, din punctul de vedere al situaţiei economice şi financiare din Europa", a spus Ponta.
   
"Dacă se încheie criza politică, leul se va consolida, la fel şi situaţia macroeconomică" a României. "Perioada de instabilitate a durat prea mult", a precizat Ponta.
   
Premierul dă asigurări că democraţia din România nu este în pericol, promiţând că va respecta orice decizie a Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

"Fie că îmi va plăcea sau nu această decizie, nu există altă cale decât să respect verdictul şi să îl aplic", a spus Ponta.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close