Antena 3 CNN Politică Ponta, într-un interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE. Sunt de acord cu anticipatele

Ponta, într-un interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE. Sunt de acord cu anticipatele

Ponta, într-un interviu pentru Reuters: România, cea mai vulnerabilă ţară din UE. Sunt de acord cu anticipatele
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Feb 2012   •   23:56

România continuă să fie una din cele mai vulnerabile ţări din Uniunea Europeană. Aceasta este părerea preşedintelui PSD Victor Ponta, căruia jurnaliştii de la Reuters i-au luat joi un interviu. Liderul partidului de opoziţie a mai discutat şi despre măsurile de austeritate care au afectat ţara şi au scos oamenii în stradă.

Ponta le-a spus jurnaliştilor de la Reuters că în ciuda numeroaselor măsuri de austeritate adoptate de România pentru a evita intrarea în incapacitatea de plată, consecinţele crizei economice afectează şi acum românii.

Liderul PSD a vorbit şi despre protestele românilor în ultima perioadă şi dorinţa cetăţenilor de a avea o nouă conducere.

„Potrivit ultimelor sondaje, partidul care se află la guvernare are sub 15% de voturi, iar opoziţia are în jur de 60%. Diferenţa foarte mare arată că populaţia nu este neapărat îndrăgostită de opoziţie, dar crede că opoziţia şi o schimbare sunt necesare pentru viitor“, a declarat liderul PSD.

De asemenea, Ponta le-a împărtăşit jurnaliştilor Reuters care ar fi soluţia lui pentru ieşirea ţării din situaţia în care se află.

„Cred că în primul rând, ar trebui să schimbăm abordarea politicienilor în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare şi trebuie să luăm nişte măsuri bune, cerute de mediul afacerilor, precum scăderea taxelor pe piaţa muncii. Acest lucru ne-ar putea ajuta să ne descurcăm ceva mai bine şi să oferim poporului o perspectivă în ceea ce priveşte viitorul“, consideră Ponta.

El nu a ezitat să spună că este de acord cu alegerile anticipate, chiar dacă asta ar însemna numirea temporară la conducere a unor tehnocraţi.


×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close