Antena 3 Politică Ponta: Joi prezint "starea naţiunii" - ce datorii avem şi ce putem face. Bugetul nu a fost secretizat

Ponta: Joi prezint "starea naţiunii" - ce datorii avem şi ce putem face. Bugetul nu a fost secretizat

de L.D.    |    07 Ian 2013   •   17:44
Ponta: Joi prezint "starea naţiunii" - ce datorii avem şi ce putem face. Bugetul nu a fost secretizat
Sursa foto: Foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că va prezenta joi "starea naţiunii", respectiv situaţia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 şi proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale, scrie Mediafax.

"Joi mi-am programat să am o întâlnire cu media şi prin intermediul media să prezint nu bugetul de stat, pentru că pentru publicul larg să mă apuc să prezint capitole de buget nu cred că e soluţia bună, ci mai degrabă să prezint starea naţiunii, să arăt ce datorii avem din trecut, fără să încep să spun de vechea moştenire, pur si simplu să prezint realitatea, să arăt ce lucruri putem să facem în actualul buget şi ce alte lucruri nu putem să facem altfel. Va fi prezentare de care eu nu ţin minte să se fi făcut în ultimii ani", a spus Ponta.

Premierul a menţionat că prezentarea va avea o perspectivă de patru ani. "Voi arăta: ăştia sunt banii, asta trebuie să facem, astea sunt lucrurile pe care putem să le facem. Va fi o prezentare cu o perspectivă de patru ani, totuşi, ce bani sunt în 2013, dar care sunt proiectele pe care le începem în 2013 şi putem să le terminăm în funcţie de alocările multianuale", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a declarat că speră ca până joi miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea să termine detaliile.

Răspunzând unei întrebări, preşedintele PSD a precizat că proiectul de buget nu a fost secretizat, ci doar memorandumul ministrului Liviu Voinea privind strategia de discuţie cu FMI.

"Bugetul nu a fost niciodată secretizat, el se trimite parlamentarilor, se pune pe site. Singurul lucru trecut pe lista de confidenţial la care au participat doar miniştrii, fără consilieri şi experţi, a fost memorandumul lui Liviu Voinea legat de strategia de discuţii cu FMI", a spus Ponta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close