Antena 3 CNN Politică Ponta, la Congresul UDMR: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România

Ponta, la Congresul UDMR: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România

Ponta, la Congresul UDMR: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   11:13
Victor Ponta a ţinut un discurs, în cadrul Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc. Premierul şi-a început discursul cu o glumă pe tema faptului că a întârziat.
 
"Vreau să îmi cer scuze pentru întârziere, nu am fost chiar de la începutul manifestării. Chiar dacă o să spun că întârzierea mi se datorează, presa română va spune că e din cauza lui Crin Antonescu", a glumit premierul.
 
Ponta a arătat şi necesitatea unui dialog constant între principalele partide din România. 
 
"Vreau să vă mulţumesc pentru invitaţie, chiar dacă lucrurile s-au schimbat din punct de vedere politic, sunt la fel de convins ca în 2010 de necesitatea ca partidele româneşti mari să aibă tot timpul o relaţie de dialog, respect, colaborare cu UDMR, singurul reprezentant legitimat prin votul maghiarilor în Parlamentul României şi în structurile locale". 
 
Premierul a explicat că, în 2010, a fost prezent la Congresul Uniunii şi a încercat să îi convingă să renunţe la guvernare şi să se alăture opoziţiei. 
 
"Nu am reuşit atunci să vă conving şi îmi pare rău. La fel cum acum nu suntem la guvernare împreună şi îmi pare rău. Important este să ne asumăm aceste decizii. Responsabilitatea mea faţă de Harghita şi Covasna este exact aceeaşi faţă de judeţele Gorj sau Teleorman. Vreau să păstrăm dialogul, să găsim împreună soluţii, să stabilim lucrurile care nu vor avea un acord", a explicat Ponta.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close