Antena 3 CNN Politică Ponta: Legea falimentului personal protejează persoanele cu situaţii delicate. Dublarea alocaţiilor trebuie susţinută

Ponta: Legea falimentului personal protejează persoanele cu situaţii delicate. Dublarea alocaţiilor trebuie susţinută

Ponta: Legea falimentului personal protejează persoanele cu situaţii delicate. Dublarea alocaţiilor trebuie susţinută
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2015   •   16:44
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, din Parlament, că au fost promulgate mai multe legi importante.
 
"S-a votat din nou codul silvic şi legea va merge spre promulgare. Am spus şi cred în continuare că este un cod silvic mult mai bun decât ce aveam până acum. Proiectul de lege pe care l-am adoptat deja în Guvern şi vine mâine la Parlament, privind sistarea temporară a exportului de lemn adaugă la ceea ce prevede codul silvic actual. Apoi venim cu măsuri administrative de creştere a rolului radarului pădurilor, mijloace logisitce. Deci mergem spre o strategie aplicată cu rezultate concrete."
 
De asemenea, Ponta a arătat că legile privind falimentul personal şi dublarea alocaţiilor şcolare au un puternic caracter social-democrat.
 
"În ordinea inversă - ne referim la legea insolvenţei persoanei fizice, este un proiect şi o lege care protejează persoanele fizice cu situaţii delicate, cum a fost la începutul anului cu creditele în franci elveţieni. Este o lege bună, care nu pune într-un pericol grav echilibrele şi stabilitatea şi protejează oamenii cu situaţii speciale."
 
"Legea referitoarea la dublarea alocaţiei pentru copii: ca social-democrat şi părinte, mă bucur că a fost adoptată. Mi-am făcut datoria să precizez că impactul bugetar de 1,8 miliarde de lei anual trebuie luat în considerare. Anul acesta avem banii, avem o situaţie bună, dar ca să ne încadrăm şi în 2016, am cerut Parlametului, acelaşi Parlament care a votat proiectul fără să ceară un punct de vedere de la Guvern, să vedem ce putem face pentru a păstra această măsură, să o facem sustenabilă."
 
"Vreau să mai adaug un lucru: Ne-am înţeles pe toate principiile care ţin de legea privind alegerile parlamentare, am dat undă verde reprezentaţilor noştri din comisie şi probabil va intra în Senat, urmând ca până la finalul sesiunii parlamentare să se trimită spre promulgare şi legea aceasta şi să avem toată seria de legi electorale încheiată."
 
De asemenea, Ponta a explicat că Liviu Dragnea s-a ţinut de cuvânt şi a renunţat la funcţie şi că tandemul Ponta - Dragnea va funcţiona în continuare. 
 
"Omul a spus de la început că îşi dă demisia, s-a ţinut de cuvânt. Sunt absolut convins că această echipă Ponta - Dragnea o să o ducem în continuare şi anul viitor vom câştiga alegerile locale şi parlamentare."
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close