Antena 3 CNN Politică Ponta lui Mănescu, la predarea mandatului de la Transporturi: Luni, chemaţi câştigătorul licitaţiei CFR Marfă şi semnaţi contractul

Ponta lui Mănescu, la predarea mandatului de la Transporturi: Luni, chemaţi câştigătorul licitaţiei CFR Marfă şi semnaţi contractul

de M.Z.    |    28 Aug 2013   •   10:39

Premierul Victor Ponta, cel care a asigurat interimatul la Ministerul Transporturilor, i-a cerut miercuri, noului ministru Ramona Mănescu, să îl cheme luni pe câştigătorul licitaţiei de privatizare a CFR Marfă şi să semneze contractul de vânzare.

"Dacă nu dau banii (câştigătorul licitaţiei - n.r.), atunci management privat", a adăugat premierul.

În cazul reluării licitaţiei, termenele vor fi mult mai extinse şi mai rezonabile decât la prima licitaţie, derulată în condiţiile şi termenele negociate cu Fondul Monetar Internaţional, a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, prezent la sediul ministerului pentru ceremonia de predare-primire a portofoliului către Ramona Mănescu.

Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în urmă cu două săptămâni în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Ramona Mănescu a preluat, miercuri, mandatul la Ministerul Transporturilor de la premierul Victor Ponta.

Cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre sarcinile pe care le va avea noul ministru la şefia instituţiei.

"Îi urez mult succes Ramonei Mănescu, am încredere că se va descurca într-un din cele mai dificile ministere ale guvernului", i-a spus premierul la predarea mandatului.
×
Subiecte în articol: Victor Ponta ramona manescu cfr marfa
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close