Antena 3 CNN Politică Ponta: Mai trebuie câţiva parlamentari cu probleme la DNA pentru adoptarea revizuirii Constituţiei

Ponta: Mai trebuie câţiva parlamentari cu probleme la DNA pentru adoptarea revizuirii Constituţiei

Ponta: Mai trebuie câţiva parlamentari cu probleme la DNA pentru adoptarea revizuirii Constituţiei
Sursa foto: victor ponta
30 Mar 2010   •   08:12

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, luni, că s-a ajuns la situaţia în care mai sunt necesari doar câţiva parlamentari care să aibă probleme "ideologice" cu DNA sau cu funcţiile de miniştri pentru a se constitui majoritatea de două treimi care să adopte proiectul de revizuire a Constituţiei.
Ponta a făcut această afirmaţie la o dezbaterea organizată de Asociaţia ProDemocraţia pe tema revizuirii Constituţiei. "Îmi doresc foarte tare ca revizuirea cu două treimi a Constituţiei actuale să nu fie făcută, tocmai, numai şi numai prin migraţia politică. Ceea ce ar fi absolut extraordinar pentru o democraţie, vă daţi seama. Prin migraţie politică am făcut majoritate de două treimi ca să revizuim Constituţia", a spus Ponta.

El a fost contrazis de preşedintele ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, acesta apreciind că acest lucru este aproape imposibil, întrucât ar însemna dispariţia unui partid politic din Parlament.

"Vă fac calculele, dacă vreţi. Mai trebuie doar câţiva să aibă probleme ideologice cu DNA şi cu funcţiile de miniştri şi se fac două treimi", a opinat Ponta, citat de Mediafax.

Afirmaţia preşedintelui PSD a fost susţinută şi de către preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, prezent la dezbatere, care a precizat că, deja, legile organice pot fi adoptate fără probleme.

Pârvulescu a intervenit, iarăşi, şi a precizat că ar fi nevoie, pentru adoptarea proiectului de revizuire a Constituţiei, de 66% în ambele Camere, sau de o majoritate chiar mai mare, în Camere diferite, ceea ce ar fi greu de atins.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor celor două Camere, potrivit articolului 151, alineat 1 din Constituţie.

Legea Fundamentală prevede, totodată, că după adoptarea proiectului de revizuire a Constituţiei cu două treimi, de către Camera Deputaţilor şi Senat, se face Referendum.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close