Antena 3 CNN Politică Ponta: Marinarii nu înţeleg nimic din Codul penal

Ponta: Marinarii nu înţeleg nimic din Codul penal

Ponta: Marinarii nu înţeleg nimic din Codul penal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    31 Ian 2014   •   19:55
Cunoştinţele juridice ale preşedintelui Traian Băsescu, cel care a recunoscut că nu ştie ce semnează, sunt limitate la încadrarea juridică a aducerii de blugi de la Istanbul, deoarece problemele legate de Codul penal nu pot fi înţelese de nespecialişti, precum marinarii, a spus premierul Victor Ponta.
 
"Nespecialiştii, marinarii de exemplu, nu înţeleg nimic din lucrurile astea şi trebuie să înţeleagă şi ei, că Codul penal nu se referă doar la traficul de blugi, ci la lucruri complicate (...) Domnul Băsescu habar nu are nici ce a semnat când a promulgat codurile - lucru pe care îl apreciez că l-a recunoscut, că nu ştie ce semnează, dar periculos că un preşedinte promulgă legi pe care nu le cunoaşte - şi habar nu are nici acum ce prevăd codurile. A profitat, ca de obicei, de o situaţie serioasă ca să-l atace pe Predoiu şi să o sprijine pe Udrea, ca lider al dreptei. E un semn de iresponsabilitate. Cred că cunoştinţele juridice ale lui Băsescu se limitează la încadrarea juridică a aducerii de blugi de la Istanbul, altceva nu ştie", a spus Ponta.
 
El a apreciat că nole coduri sunt moderne, europene, mult mai bune decât cele ale lui Ceauşescu din 1968 şi că, fără să fie bănuit de simpatie pentru fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, crede că aceste coduri chiar sunt bune.

Băsescu îl somează pe Ponta să modifice ASTĂZI, prin OUG, Codul de procedură penală
 
Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu vine la o zi după ce şeful statului a declarat, la Cotroceni, că dacă premierul Victor Ponta nu îşi asumă emiterea unei OUG care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei, şi "devine scutul oamenilor corupţi".
 
În scrisoarea de răspuns, premierul îi amintea însă că aceste Coduri au fost adoptate de Guvernul Boc şi îi cerea să îşi asume public răspunderea pentru faptul că le-a promulgat.
 
Informaţiile au fost prezentate vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close