Antena 3 CNN Politică Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto

Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto

Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto
Sursa foto: victor ponta
27 Noi 2009   •   08:14

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a dat asigurări că, dacă Mircea Geoană va fi ales preşedinte, Klaus Iohannis va deveni premier, precizând că miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto.
El a menţionat că înaintea alegerilor prezidenţiale exista varianta unui Guvern de tehnocraţi, însă acum este vorba despre miniştri politici.

Declaraţia lui Victor Ponta a fost precedată de citate dintr-un interviu al lui Klaus Iohannis pentru Die Welt.

"Traian Băsescu nu m-a vrut pentru că îşi dorea un prim-ministru prin care să controleze lucrurile în favoarea sa", afirmă primarul Sibiului în interviu, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, Iohannis afirmă că, atunci când a fost propus ca premier, în octombrie, "era o situaţie de urgenţă", fiind propus un guvern de tehnocraţi, în timp ce acum, după alegeri, vede mai degrabă un Guvern politic.

"Când am fost propus de partide în octombrie, era o situaţie de urgenţă. Atunci a fost propus un Guvern de tehnocraţi, pe care să îl conduc. Acum, după alegeri, văd mai degrabă un Guvern politic, iar un premier politic ar fi o soluţie normală. Şi acela nu sunt eu", spune Klaus Iohannis.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close