Antena 3 CNN Politică Ponta: Năstase nu va avea un rol în USL, dar îl vom consulta, aşa cum am făcut-o la formarea uniunii

Ponta: Năstase nu va avea un rol în USL, dar îl vom consulta, aşa cum am făcut-o la formarea uniunii

Ponta: Năstase nu va avea un rol în USL, dar îl vom consulta, aşa cum am făcut-o la formarea uniunii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Mar 2013   •   23:16

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că Adrian Năstase, eliberat azi din penitenciar, "nu va avea un rol" în USL, dar că liderii uniunii îl vor consulta, aşa cum au făcut şi când s-a format USL.

"Mă bucur că Adrian Năstase a fost eliberat, o să mă întâlnesc cu dânsul când se va mai linişti. Nu ne-am gândit unde ne vom vedea. În USL sunt doar doi copreşedinţi, eu şi domnul Antonescu. Domnul Năstase nu va avea un rol, dar ne vom consulta cu dânsul, aşa cum am făcut-o şi când am format USL, dânsul a fost unul dintre cei care a insistat în formarea Uniunii", a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a adăugat că PSD va respecta legea în ceea ce-l priveşte pe Adrian Năstase şi că funcţia pe care acesta a ocupat-o va rămâne vacantă până când se va putea întoarce.

"Statutul PSD, ca şi toate partidele, respectă legea şi noi o vom respecta. Mesajul meu politic este foarte clar: domnul Năstase are locul său în PSD şi funcţia pe care dânsul a ocupat-o, de preşedinte al Consiliului Naţional, va rămâne vacantă până când se va putea întoarce, am spus acest lucru mereu", a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a declarat alături de Adrian Năstase, dar a spus că trebuie respectată legea.

"Din punct de vedere juridic, nu avem ce să facem, trebuie să respectăm Legea partidelor politice şi Statutul trebuie să se supună legii partidelor politice. El (n.r. - Adrian Năstase) îşi va avea locul său, premierul Ponta a anunţat că funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional rămâne, dar în acest moment domnia sa are câteva interdicţii pe care trebuie să le respectăm", a mai spus Valeriu Zgonea.

Adrian Năstase a ieşit de după gratii luni, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

În drum spre acasă, fostul premier, însoţit de cei doi fii, s-a oprit la o clinică medicală privată din sectorul 1, aflată în apropiere de Piaţa Victoriei, pentru a-şi face nişte analize. Năstase a ieşit din închisoare la ora 18.00 şi s-a oprit la clinică în jurul orei 18.45.

Adrian Năstase şi-ar putea petrece prima noapte în libertate la spital

Citeşte şi Ce spune avocatul lui Năstase despre vizita la spital a fostului premier

Năstase era încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani

Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii





×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close