Antena 3 CNN Politică Ponta: Nesimţit e Boc, care le-a spus oamenilor că nu se atinge de pensii şi salarii (VIDEO)

Ponta: Nesimţit e Boc, care le-a spus oamenilor că nu se atinge de pensii şi salarii (VIDEO)

Ponta: Nesimţit e Boc, care le-a spus oamenilor că nu se atinge de pensii şi salarii (VIDEO)
02 Iun 2010   •   21:38

Măsurile de austeritate propuse de Guvernul Boc continuă să fie contrazise atât de liderii Opoziţiei, cât şi de unii membri ai partidului aflat la guvernare.

Într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Târgovişte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a atacat dur decizia premierului de a reduce salariile şi pensiile. Victor Ponta l-a numit pe actualul premier "nesimţit" pentru că i-aminţit pe oameni în legătură cu reducerile.

"Orice domn şi orice doamnă care câştigă 100 de milioane de lei pe lună trebuie să plăteasca impozit în această perioadă dificilă 50 la sută impozit sau 60 la sută. Eu, care sunt parlamentar şi am 4.000 de roni pe lună, aceasta e media la parlamentari, trebuie să plătesc 30 la sută. Cel care are 10 milioane sau şase milioane trebuie să plătească zero. Tocmai de asta, PSD-ul a propus impozitarea diferenţiată, pentru a nu veni să-i spui unui om că salariul sau pensia lui sunt nesimţite. Nesimţit este domnul Boc, care le-a spus acestor oameni că nu se atinge de pensiile şi salariile lor şi acum le taie. Corect este într-o perioadă de criză şi de solidaritate este să impoziteze mai mult pe cel care are mai mult, o impozitare de 50-60-70 la sută, iar pe cel care are un venit foarte mic să nu-l impozitezi absolut deloc.Vreau să vă spun că toţi directorii domnului Videanu au 300 de milioane salariu şi nu le taie nimic", a declarat Victor Ponta.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri, după discuţia cu premierul Emil Boc, ca în ziua de luni, 6 iunie, să fie fixată angajarea răspunderii Guvernului pe legile care reglementează măsurile de austeritate convenite cu FMI, potrivit unor surse parlamentare. Şedinţa de plen reunit va avea loc la ora 16:00.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Emil Boc
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close