Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre, Marga. Vor fi în continuare piloni ai USL

Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre, Marga. Vor fi în continuare piloni ai USL

Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre, Marga. Vor fi în continuare piloni ai USL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Aug 2012   •   19:18

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, luni, că nu are ce să le reproşeze miniştrilor remaniaţi Ioan Rus, Victor Paul Dobre şi Andrei Marga şi şi-a exprimat convingerea că ei vor fi în continuare "piloni importanţi ai USL în bătălia politică pentru schimbarea României".

"De reproşuri, nici vorbă, pentru că toţi cei trei miniştri sunt oameni pe care îi apreciez şi care au fost extrem de corecţi în activitatea guvernamentală şi care cred că vor face foarte multe lucruri în USL", a declarat Ponta, potrivit Agerpres.

"A fost o remaniere impusă de faptul că preşedintele Traian Băsescu şi grupul de interese din jurul domniei sale au încercat în toată această perioadă, prin toate mijloacele, să blocheze activitatea şi implementarea agendei de guvernare a USL", a mai spus premierul, adăugând că deciziile au fost rapide, iar guvernul "funcţionează la capacitate maximă".

Victor Ponta a confirmat că a avut o discuţie de o oră cu preşedintele interimar Crin Antonescu cu privire la motivele care au stat la baza deciziei de remaniere.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.
   
Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ioan Rus andrei marga
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close