Antena 3 Politică Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi

Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi

de Antena3.ro    |    21 Iul 2012   •   18:28
Ponta: Nu cred că merită ca ţări precum România şi Ungaria să fie tratate ca state de nivelul doi Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că ţări precum România şi Ungaria nu merită să fie tratate ca state de categoria a doua, informează Mediafax. Primul ministru a explicat că există această tendinţă şi că ţările din zonă au adus un plus UE şi au făcut Uniunea mai puternică
   
Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, cum vede relaţiile româno-ungare, mai ales că la Universitatea de Vară de la Băile Tusvanyos se va vorbi săptămâna viitoare despre acest lucru, Ponta a spus că din punctul său de vedere tensiunile dintre cele două state au fost rezolvate prin votul alegătorilor maghiari.
   
"Eu am văzut o tensiune a relaţiilor noastre produsă de implicarea în campania electorală la alegerile locale a preşedintelui Parlamentului Ungar, de partea unei formaţiuni politice. Aceste tensiuni au fost rezolvate definitiv, prin votul oamenilor de aici, din Harhita, Covasna şi Mureş, care şi-au votat preşedinţii de consilii judeţene, primarii şi nu pot să spun decât că mă bucur de votul lor ca acesta nu a fost influenţat de campania electorală a preşedintelui Parlamentului Ungariei. În rest, din punctul meu de vedere, România şi Ungaria trebuie să aibă în continuare relaţii foarte bune", a spus Ponta.
   
El a adăugat că şi România, Ungaria şi Bulgaria, precum şi celelalte ţări din zonă, trebuie să arate că nu sunt ţări care pot fi tratate ca state de nivelul doi.
   
"Există această tendinţă, poate mai puţin la nivel politic, poate mai mult la nivelul mass-media din vestul Europei, de a trata ţările din această zonă ca fiind cele care creează probleme. Eu cred că ţările din zonă au adus un plus UE şi au făcut UE mai puternică şi nu cred că merită să fie tratate ca ţări de categoria a doua şi mai cred că toate problemele trebuie să le rezolvăm împreună", a spus Ponta.
   
Întrebat dacă întâlnirea sa cu Viktor Orban a fost un eşec, premierul a infirmat acest lucru.
  


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close