Ponta nu exclude o candidatură la Preşedinţie. Când se vrea şeful PSD la Cotroceni

de M.Z.    |    07 Ian 2013   •   23:59
Ponta nu exclude o candidatură la Preşedinţie. Când se vrea şeful PSD la Cotroceni Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat luni că liderul PNL, Crin Antonescu, rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014, punctând însă că nu exclude o candidatură a sa la alegerile pentru Preşedinţie din 2019 sau 2024.

"După victoriile de anul trecut, după faptul că ambii lideri am împărţit beneficiile acestei victorii şi după puterea pe care o are USL şi nu şi-o va pierde până la anul, poate că până în 2016 vor fi nemulţumiri. Este foarte posibil, dar până la anul eu cred că dl Antonescu, candidatul USL, pleacă în mod clar cu prima şansă (la alegerile prezidenţiale din 2014 - n.r.). Nu mă uit foarte mult în ograda celorlalţi, dar dacă el candidează cu dl Boc, doamna Udrea sau dl Ungureanu (...) poate să plece în vacanţă liniştit", a susţinut prim-ministrul Ponta, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Ponta a exclus o posibilă candidatură a sa la preşedinţie în 2014, însă nu şi pentru viitorul îndepărat.

"Să nu-mi scoateţi această declaraţie în 2019 sau în 2024! În 2014, categoric nu. (...) Nu aş fi om politic, dacă aş spune nu, niciodată, nu voi candida la prezidenţiale. Mai este însă foarte mult. În 2024, pare enorm, eu o să am 52 de ani. După părerea mea un preşedinte (...) care să liniştească ţara, să o modereze trebuie să fie un preşedinte de peste 50 de ani", a precizat el, completând că un şef de stat are datoria să fie demn şi să-şi apere ţara.

Premierul a subliniat că PSD nu-l va susţine pe Sorin Oprescu în cazul în care acesta va candida la alegerile prezidenţiale.

Ponta a adăugat că în cadrul USL a fost semnat un acord în sensul susţinerii lui Antonescu la preşedinţie în alegerile din 2014.

Parteneri
x close