Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu există pensii nesimţite, doar exagerate. Există salarii nesimţite ca al premierului Boc

Ponta: Nu există pensii nesimţite, doar exagerate. Există salarii nesimţite ca al premierului Boc

Ponta: Nu există pensii nesimţite, doar exagerate. Există salarii nesimţite ca al premierului Boc
Sursa foto: Victor Ponta
18 Mar 2010   •   13:18

Nu există pensii nesimţite, ci doar exagerate. În schimb, salariul premierului Emil Boc poate fi considerat nesimţit, a declarat joi, liderul PSD, Victor Ponta, la Conferinţa Naţională a Organizaţiei Pensionarilor. El i-a asigurat pe membrii pensionari ai partidului că formaţiunea sa nu va abdica de la principiul potrivit căruia veniturile, inclusiv pensia, să fie impozitate diferenţiat.
"Nu cred că există vreo pensie nesimţită, aşa cum vorbeşte domnul Boc. Cred că salariul pe care îl primeşte domnul Boc şi miniştrii săi pentru ceea ce fac în România, acelea sunt salarii nesimţite. Fiecare om care a muncit şi care a ieşit la pensie pe baza unei legi şi cu respectarea legii îşi merită acea pensie", a susţinut Ponta.
Liderul social-democrat a mai spus că partidul său va continua să promoveze necesitatea introducerii impozitului diferenţiat, astfel încât cei care au pensii mai mici sau venituri mai mici să plătească un impozit mai mic, iar cei care au pensii foarte mici, care de-abia le ajung să rămână în viaţă, să nu plătească niciun impozit.
"Vreau să ne sprijiniţi să spunem că impozitarea diferenţiată a veniturilor, inclusiv a pensiilor, este soluţia social-democrată pentru a îndepărta inegalităţile. Vreau să cred că soluţia cea mai bună este ca cel care are o pensie foarte mare să plătească un impozit mult mai mare, în aşa fel încât să participe la nevoile sociale conform proprilor lui puteri şi conform propriilor venituri", a mai cerut Ponta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close