Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu sunt antimaghiar, dar chiar cred că acum locul UDMR este în opoziţie

Ponta: Nu sunt antimaghiar, dar chiar cred că acum locul UDMR este în opoziţie

Ponta: Nu sunt antimaghiar, dar chiar cred că acum locul UDMR este în opoziţie
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
07 Mai 2012   •   19:43

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că nu este "antimaghiar", dar chiar crede că acum locul UDMR este în opoziţie, informează Mediafax.
   
Ponta a ţinut să răspundă la finalul dezbaterilor reprezentanţilor UDMR, arătând că nimeni nu poate spune despre el că este "antimaghiar".
   
"Am fost acuzat de colegii mei că sunt prea promaghiar, dar pot să vă spun un lucru: chiar cred că acum locul UDMR este în opoziţie, şi nu e nimic antidemocratic şi antimaghiar în asta", a spus Ponta.
   
El a arătat că nu este de acord cu percepţia că singura minoritate din România este cea maghiară, iar singurii reprezentanţi ai minorităţilor sunt cei de la UDMR.
   
"Am respect pentru reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, care au dreptul de a fi trataţi cu acelaşi respect şi consideraţie", a afirmat el, precizând că nu a pus în programul de guvernare un capitol despre minorităţi pentru că a semnat acordul în Parlament cu grupul parlamentar al minorităţilor, iar acest document va deveni parte integrantă a programului USL.
   
Pe de altă parte, Victor Ponta a declarat că l-a numit pe Vasile Cepoi în funcţia de ministru al Sănătăţii, cel pe care PDL l-a considerat competent să ocupe funcţia de secretar de stat şi să se ocupe de legea sănătăţii.
   
"În acelaşi timp, pot să vă asigur că nu voi intra niciodată prin telefon să jignesc medici care au făcut bine cetăţenilor acestei ţări şi voi şti întotdeauna că, în materie de sănătate, sigur, politicienii decid, dar trebuie ascultaţi profesioniştii", a spus premierul desemnat.
   
Victor Ponta a răspuns şi la criticile privind numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Titus Corlăţean, un "om politic" şi a arătat că ar dori să afle părerea lui Vasile Blaga, în particular, dacă nu cumva ministrul desemnat este şi va fi un ministru mult mai bun decât Monica Macovei.
   
"Eu ştiu răspunsul, sper să îl puteţi spune şi dumneavoastră în public", a mai declarat premierul desemnat.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta udmr
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close