Antena 3 Politică Ponta: Nu voi accepta niciodată violenţele, agresiunile şi încălcarea legilor. Încurajez dialogul

Ponta: Nu voi accepta niciodată violenţele, agresiunile şi încălcarea legilor. Încurajez dialogul

de G.S.    |    19 Oct 2013   •   15:57
Ponta: Nu voi accepta niciodată violenţele, agresiunile şi încălcarea legilor. Încurajez dialogul
Sursa foto: Foto: Agerpres
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că nu are nimic împotriva protestelor cât timp acestea sunt paşnice, precizând că ceea ce nu va accepta este "momentul în care disputa ajunge la violenţă" şi anunţând că a decis, cu ministrul de Interne, să se intervină dacă protestele devin violente.
Ponta a participat, sâmbătă, la Braşov, la Congresul TSD, declarând jurnaliştilor, după eveniment, că nu are nimic împotriva celor care protestează, dar că nu va accepta "momentul în care disputa ajunge la violenţă".
"Nu cred că vreun om normal la cap poate să fie de acord să ne rezolvăm problemele prin violenţă", a spus premierul
El a menţionat că încurajează dialogul şi că nu crede că vreun om normal ar fi de acord cu rezolvarea problemelor prin violenţă.
"Cred că într-o democraţie este foarte bine să existe păreri diferite, să existe dreptul absolut al celor care nu sunt de acord să îşi spună punctul de vedere. Ceea ce nu voi accepta, cât sunt prim-ministru, şi ce nu trebuie să accepte niciun om politic serios, responsabil, nu tot felul de aventurieri, este momentul în care disputa normală, dialogul, controversa ajunge la violenţă, agresiune, înlălcarea legilor. Acolo nu cred că vreun om normal la cap poate să fie de acord să ne rezolvăm problemele prin violenţă. În rest, încurajez dialogul, respect pe toţi cei care au o altă părere", a spus premierul.
El a declarat că, împreună cu ministrul de Interne, Radu Stroe şi cu şefii Jandarmeriei, a luat decizia să se intervină în cazul în care protestele devin violente.
"Atâta timp cât protestele sunt paşnice, cât nu încalcă drepturi fundamentale, nu blochează drumuri naţionale, nu intră pe proprietăţi private, evident că-mi doresc foarte mult ca să nu existe niciun fel de reacţie exagerată a forţelor de ordine şi nici n-a fost. E o lună de când în fiecare duminică sunt manifestări şi niciodată nu s-a întâmplat nimic. Deci provocări au fost. În momentul în care foloseşti violenţa, agresezi forţele de ordine, când blochezi un oraş sau o ţară, atunci sigur vom interveni", a mai spus Ponta.
Victor Ponta a adăugat că ştie că în apropiere de Roşia Montană, la Câmpeni, există o grupare extremistă care incită la violenţă, dar că se vor lua măsuri ca manifestările extremiste şi violente să nu se extindă.
"Am văzut că este un grup extremist care încearcă să creeze o provocare violentă la Câmpeni, în apropierea Roşiei Montane. Vom avea grijă ca să nu lăsăm manifestările extremiste şi violente să se extindă şi vom lua măsuri", a mai spus premierul.
Ponta a precizat că nu vrea ca România să trăiască într-un "iz al anilor '80" fără să se dezvolte precum celalalte ţări europene.
"Ce vrem să facem în România? Să ne dezvoltăm ca toate celelalte ţări folosindu-ne resursele, îmbunătăţind infrastructura sau vrem să trăim aşa într-un iz al anilor '80? N-o să mai avem nici maşini, nici exploatări petroliere, nimic, şi o să fie totul OK", a spus el.
Întrebat dacă această poziţie o va avea ca premier şi dacă, totuşi, va vota împotrivă ca parlamentar, Ponta a răspuns: "Am şi eu umor, ca şi dumneavoastră".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close