Antena 3 CNN Politică Ponta o ameninţă pe Grapini cu remanierea. Şefa de la IMM-uri: Niciun ministru n-a mai spus ce prost e Guvernul. Pot intra în Cartea Recordurilor

Ponta o ameninţă pe Grapini cu remanierea. Şefa de la IMM-uri: Niciun ministru n-a mai spus ce prost e Guvernul. Pot intra în Cartea Recordurilor

Ponta o ameninţă pe Grapini cu remanierea. Şefa de la IMM-uri: Niciun ministru n-a mai spus ce prost e Guvernul. Pot intra în Cartea Recordurilor
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    25 Sep 2013   •   07:41

Dacă Maria Grapini este nemulţumită de Guvernul din care face parte, poate fi înlocuită în orice moment cu un ministru mai bun, a răspuns premierul Victor Ponta la atacul ministrului delegat pentru IMM-uri.

Replica lui Ponta vine după ce marţi ministrul Grapini a declarat că Executivul din care face parte este "prost" şi nu înţelege problemele mediului de afaceri. Maria Grapini a mai spus că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile cu care se confruntă firmele.  


"Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea Recordurilor", a spus Maria Grapini.

Declaraţia ministrului a fost făcută în timpul unei conferinţe pe teme economice. Ministrul pentru IMM-uri a explicat că Guvernul nu înţelege problemele cu care se confruntă mediul de afaceri şi că, atunci când aduce în discuţie aceste teme, are impresia că "merge pe contrasens". Grapini susţine că a răspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. 
 
Aflat într-o vizită oficială în Lituania, premierul Victor Ponta a taxat declaraţia Mariei Grapini.
 
"Relaţia dintre Guvern şi mediul de afaceri este în primul rând responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Nu ştiu în ce context, dacă e nemulţumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun", a replicat Ponta.
 
Maria Grapini spune că va demisiona dacă premierul îi va cere acest lucru. 
 
Grapini recunoaşte că a criticat în mai multe rânduri ritmul lent în care se iau anumite decizii în Guvern, precum şi slaba pregătire a angajaţilor din sectorul public. 



 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Maria Grapini remaniere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close