Antena 3 CNN Politică Ponta: O să fiu la începutul discursului lui Băsescu din Parlament, apoi merg la Guvern

Ponta: O să fiu la începutul discursului lui Băsescu din Parlament, apoi merg la Guvern

Ponta: O să fiu la începutul discursului lui Băsescu din Parlament, apoi merg la Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mar 2013   •   20:15

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, în calitate de prim-ministru, va participa la începutul discursului preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, după care va pleca la Guvern şi a arătat că fiecare parlamentar are o opţiune de a fi prezent sau nu, informează Mediafax.
   
"Eu sunt primul-ministru şi, pe baza unei relaţii instituţionale normale, o să fiu la început, după care trebuie să merg înapoi la Guvern, pentru că trebuie să mă întâlnesc cu ministrul britanic pentru relaţii europene. Fiecare grup, fiecare parlamentar are o opţiune, cei de la PSD fac ce cred ei mai bine", a precizat Ponta, întrebat despre participarea la discursul preşedintelui Băsescu din Parlament.
   
Ponta a adăugat că "e în regulă" că parlamentarii liberali nu au o poziţie comună cu cei de la PSD şi nu vor participa la discursul şefului statului şi a arătat că "numai la PCR şi PDL erau toate părerile la fel". "La noi, mai gândeşte fiecare cu mintea lui", a adăugat el.
   
Victor Ponta a mai spus că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să se adreseze Parlamentului şi nu l-a împiedicat nimeni, dar că niciun parlamentar nu are vreo obligaţie să participe.
   
"Nici nu cred că e vreo obligaţie a vreunui parlamentar să asiste, e democraţie în România, este stat de drept", a adăugat Ponta.
 
Ponta a menţionat că în Consiliul JAI au fost 3 ţări, Germania cu o poziţie foarte tranşantă, Olanda şi Finlanda cu anumite nuanţe, care s-au opus intrării României acum. El a adăugat că Olanda şi Finanda au vorbit despre decembrie, iar toate celelalte ţări au fost în favoarea intrării României.
      
Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
   
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că parlamentarii PNL nu vor lua parte la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul în plenul celor două Camere ale Parlamentului, precizând că în USL grupurile parlamentare au dreptul la independenţă.
   

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close