Antena 3 CNN Politică Ponta: Orice om politic care spune că poate ignora votul a 9 milioane de români este rupt de realitate

Ponta: Orice om politic care spune că poate ignora votul a 9 milioane de români este rupt de realitate

Ponta: Orice om politic care spune că poate ignora votul a 9 milioane de români este rupt de realitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iul 2012   •   07:16

Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotrivă, ar trebui să reflecteze în ce măsură mai este legitim să reprezinte România.

Declaraţia îi aparţine premierului Victor Ponta, care a spus că este o mare victorie pentru ţara noastră să ai în jur de nouă milioane de români care vin la vot.

"Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate", a spus Ponta.
   
El a precizat că va respecta rezultatul care va fi validat la referendum şi a felicitat milioanele de români care s-au prezentat la vot şi au dovedit astfel că în România este democraţie, catalogând drept "victorie" faptul că în jur de nouă milioane de persoane au votat.
   
În opinia premierului, votul la referendum conferă o nouă legitimitate Guvernului USL.
  
"O prezenţă masivă şi un vot covârşitor, sigur, într-o anumită direcţie, ţinând cont că din 18 milioane de cetăţeni români cu drept de vot înscriţi pe listele electorale, aproape 3 milioane trăiesc în străinătate, sunt două milioane-un milion şi jumătate de cetăţeni români de etnie maghiară care astăzi au preferat să nu participe la acest scrutin, deci practic o majoritate zdrobitoare din românii care au votat, care au drept de vot, sunt în ţară şi au participat la referendum", a spus Ponta.
   
Premierul a mai susţinut că nu au fost înregistrate disfuncţionalităţi majore la referendum şi că s-a dovedit astfel că acuzaţiile iresponsabile de fraudă reprezintă nişte minciuni. El a recomandat celor care vorbesc încă despre fraudă să observe la televizor că sute de tineri doresc încă să voteze şi să le ceară acestora iertare.
   
La rândul său, ministrul de Interne, Ioan Rus, a susţinut din nou că incidentele înregistrate nu sunt de natură să determine posibilitatea ca cineva să spună că referendumul a fost fraudat.
   
USL susţine că referendumul este valid, iar preşedintele Traian Băsescu este demis, fiind numărate peste 9,2 milioane de voturi.
   
Biroul Electoral Central va furniza astăzi rezultate parţiale în cazul referendumului de demitere a preşedintelui României începând cu ora 10,00.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta referendum
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close