Antena 3 CNN Politică Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE - în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare

Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE - în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare

Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE - în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Oct 2012   •   18:09

Participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Bucureşti este în afara Constituţiei, dar nu reprezintă un motiv pentru o nouă suspendare, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Participarea de mâine a domnului Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei, dar nu, ce să-l suspendăm pentru asta!?", a afirmat Victor Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută după inaugurarea centralei electrice de la Brazi.

Întrebat dacă participarea şefului statului la reuniunea PPE ar justifica o nouă suspendare, Ponta a dat un răspuns negativ.

"Nu. Este un motiv ca pe viitor să avem preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Aşa scrie în Constituţie şi de exemplu doamna Anca Boagiu - nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale - mă îndoiesc de partea de onestitate când face o comparaţie dintre preşedinte despre care se scrie în Constituţie că nu este membru al unui partid politic şi premier care de obicei este şeful partidului", a mai spus Ponta.

Bucureştiul găzduieşte, miercuri şi joi, Congresul Partidului Popular European (PPE), unde sunt aşteptaţi să participe 15 şefi de stat şi de guvern.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat luni seara pe şeful statului că va încălca legea fundamentală prin participarea la Congresul Partidului Popular European, afirmând că preşedintele nu poate să participe la manifestările unei formaţiuni politice.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta suspendare Traian Basescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close