x close

Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE - în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare

de S.T.    |    16 Oct 2012   •   18:09
Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE - în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare 534 Foto: Agerpres

Participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Bucureşti este în afara Constituţiei, dar nu reprezintă un motiv pentru o nouă suspendare, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Participarea de mâine a domnului Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei, dar nu, ce să-l suspendăm pentru asta!?", a afirmat Victor Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută după inaugurarea centralei electrice de la Brazi.

Întrebat dacă participarea şefului statului la reuniunea PPE ar justifica o nouă suspendare, Ponta a dat un răspuns negativ.

"Nu. Este un motiv ca pe viitor să avem preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Aşa scrie în Constituţie şi de exemplu doamna Anca Boagiu - nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale - mă îndoiesc de partea de onestitate când face o comparaţie dintre preşedinte despre care se scrie în Constituţie că nu este membru al unui partid politic şi premier care de obicei este şeful partidului", a mai spus Ponta.

Bucureştiul găzduieşte, miercuri şi joi, Congresul Partidului Popular European (PPE), unde sunt aşteptaţi să participe 15 şefi de stat şi de guvern.

Premierul
Victor Ponta l-a acuzat luni seara pe şeful statului că va încălca legea fundamentală prin participarea la Congresul Partidului Popular European, afirmând că preşedintele nu poate să participe la manifestările unei formaţiuni politice.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati