Antena 3 CNN Politică Ponta: PDL este un partid fascist la putere

Ponta: PDL este un partid fascist la putere

Ponta: PDL este un partid fascist la putere
25 Iun 2010   •   01:30

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că PDL este un "partid fascist" şi că regretă că societăţii româneşti i-a fost necesar mult timp pentru a realiza acest lucru.

"Îmi pare rău că afirmaţia mea că PDL este un partid fascist şi se comportă ca un partid fascist de abia acum începe să fie realizată", a spus Victor Ponta.

 

Liderul PSD a enumerat şi motivele pentru care face această afirmaţie, scrie Mediafax.

 

"Cultul personalităţii, ura împotriva sistemului democratic, a parlamentarismului, a presei şi a sindicatelor, toate acestea ţin de practica dictatorială, totalitară. Toate acestea sunt lucruri pe care mi-aş dori ca românii să le înţeleagă înainte de a fi prea târziu", a adăugat el.

 

Ponta a făcut aceste declaraţii în contextul în care, la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, reprezentantul organizaţiei locale a PRM i-a reproşat că PSD nu este suficient de atent la "ascensiunea grupărilor extremiste maghiare".

 

"Recent, la Târgu Mureş s-a înfiinţat o filială a partidului Jobbik, iar partidele româneşti nu au reacţionat", a spus Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor.

 

Liderul PSD i-a răspuns că adevăratul pericol este PDL, deoarece "dacă la Budapesta Jobbik este un partid fascist de opoziţie, la Bucureşti ".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close