Antena 3 CNN Politică Ponta, primit la Mănăstirea Putna cu: „Bine ai venit, Măria Ta!”. Vezi reacţia premierului

Ponta, primit la Mănăstirea Putna cu: „Bine ai venit, Măria Ta!”. Vezi reacţia premierului

Ponta, primit la Mănăstirea Putna cu: „Bine ai venit, Măria Ta!”. Vezi reacţia premierului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Aug 2013   •   12:42

Premierul Victor Ponta participă joi, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la două slujbe ţinute în Moldova, una la ortodocşi şi alta la catolici.


Update 12.35
- Prim-ministrul României, Victor Ponta, a fost întâmpinat, joi, la intrarea în Mănăstirea Putna de un bătrân, care i s-a adresat cu „Bine ai venit, Măria Ta!”. Ca reacţie la cuvintele bătrânului, Victor Ponta a spus că nu se aştepta la aşa o primire, scrie Monitorul de Suceava.

Update 11.33
- Premierul Victor Ponta a asistat, joi dimineaţă, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna pentru scurt timp, după care a plecat prin mulţime spre Cacica, unde va merge la basilica minor din localitate, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală, potrivit Mediafax.

Premierul merge la Cacica, în timp ce Daciana Sârbu asistă în continuare la slujba de la Mănăstirea Putna, unde ar urma să se întoarcă şi Victor Ponta, în jurul orei 12.30. La Cacica, premierul va lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii romano-catolice din localitate, care este sanctuar naţional.

Înainte de a intra în mănăstire, premierul a fost oprit de un tânăr din Republica Moldova, care i-a cerut să facă mai multe pentru Republica Moldova, Ponta răspunzându-i că peste două săptămâni va fi semnat contractul pentru gazoductul Iaşi-Ungheni.


Foto: Agerpres

Update 10.20
- Premierul Victor Ponta, împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, şi fiica acestora, a ajuns joi dimineaţă la Mănăstirea Putna, unde va participa la hramul lăcaşului de cult Adormirea Maicii Domnului.

"Am venit ca de fiecare dată la Putna şi anul acesta în mod special voi merge şi la Cacica. De 35 de ani ajung în Bucovina şi mă simt foarte bine", a spus Victor Ponta.

La Putna se mai află primarul oraşului Iaşi, Gheorghe Nichita, preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, vicepreşedintele PSD Eugen Bejinariu, alţi parlamentari de Suceava.

Premierul a ajuns cu o maşină la Primăria Putna, de unde a mers până la mănăstire pe jos, oprindu-se pentru a se saluta cu oamenii, potrivit Mediafax.

Ponta a mai spus că după ce va asista la slujba religioasă de la Mănăstirea Putna va merge la Sanctuarul de la Cacica "Basilica Minor", cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pentru că este o sărbătoare importantă şi pentru comunitatea romano-catolică.


Foto: Agerpres

Câteva mii de persoane asistă la slujba religioasă oficiată în curtea Mănăstirii Putna de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi alţi înalţi ierarhi.

La slujbă mai sunt prezenţi şi lideri ai PDL, între care prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Victor Ponta participă la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Putna cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.
________________________________________

Ştirea iniţială 08.54

Premierul Victor Ponta va participa miercuri, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la două slujbe ţinute în Moldova, una la ortodocşi şi alta la catolici.

Astfel, începând cu ora 09.30, premierul va merge la hramul lăcaşului de cult Adormirea Maicii Domnului, de la Mănăstirea Putna.

La ora 11.00, şeful Guvernului participă la slujba oficiată la Sanctuarul de la Cacica „Basilica Minor”, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, scrie pesurse.ro, citând Biroul de presă al Executivului.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close