Antena 3 CNN Politică Ponta: PSD vot cu bilele la vedere pentru moţiunea de cenzură, sprijin pentru Meleşcanu la CCR

Ponta: PSD vot cu bilele la vedere pentru moţiunea de cenzură, sprijin pentru Meleşcanu la CCR

Ponta: PSD vot cu bilele la vedere pentru moţiunea de cenzură, sprijin pentru Meleşcanu la CCR
14 Iun 2010   •   12:02

Parlamentarii PSD vor vota în favoarea moţiunii de cenzură cu bilele la vedere pentru a îndepărta orice suspiciune întreţinută de liderii PDL potrivit cărora social-democraţii susţin acest demers doar declarativ, nefiind interesaţi să-şi asume în cazul debarcării actualului Executiv sarcina guvernării. Liderul PSD Victor Ponta a ţinut să infirme luni, după BPN-ul partidului, orice speculaţii de acest fel. El a mai anunţat că parlamentarii social-democraţi vor susţine cu votul lor candidatura liberalului Teodor Meleşcanu pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale care urmează să fie desemnat astăzi în plenul Senatului.

?PSD va face tot ceea ce ţine de noi ca moţiunea de cenzură să treacă. Dacă moţiunea va trece nu se vor mai tăia pensiile, salariile, ajutorul de şomaj. Orice speculaţie a celor de la PDL va fi infirmată de votul de mâine când parlamentarii PSD vor vota cu bilele la vedere? a explicat Ponta.

El a mai precizat că BPN a confirmat decizia de ataca la Curtea Constituţională al doilea proiect de lege pe care guvernul şi-a angajat răspunderea deoarece ?este total inadmisibil să ceri o tăiere a salariilor tuturor poliţistilor, militarilor, aviatorilor şi judecătorilor?.

?Soluţia alternativă este impozitarea diferenţiată în aşa fel încât pensiile foarte mari să fie reduse proporţional şi prin respectarea drepturilor tuturor categoriilor sociale? a mai spus liderul social-denocrat.

El a reluat şi apelul către preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase dea valida votul dat de acest for pentru desemnarea unui nou judecător al CC în persoana lui Valer Dorneanu.

?Vom continua să solicităm, doamnei Roberta Anastase să recunoască voptul dat în Camera Deputaţilor. Astăzi majoritatea parlamentarilor noştri vor vota pentru Teodor Meleşcanu ca probare a capacităţilor sale personale? a mai arătat Ponta.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta motiune PSD vot CCR
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close