Antena 3 CNN Politică Ponta răspunde CSM: Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei

Ponta răspunde CSM: Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei

Ponta răspunde CSM: Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    16 Aug 2012   •   14:16

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu va interveni nimeni în independenţa justiţiei, răspunzând astfel reacţiei CSM de astăzi, potrivit căreia preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut unele afirmaţii care ar putea încălca independenţei justiţiei.

"Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei şi nici nu va interveni, dar independenţa presupune că îi anchetezi pe toţi, nu doar pe cei de la USL, ori sunt convins că aşa vor face", a precizat, joi, prim-ministrul Victor Ponta.

Totodată, prim-ministrul a spus că CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze "cum consideră de rigoare", susţinând că dacă ar fi avut dreptul legal să convoace acest consiliu ar fi făcut-o "pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei".

"CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare. Dacă aş fi avut dreptul legal să-l convoc aş fi făcut-o pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei", a spus Ponta, care a precizat că, din punctul său de vedere, e foarte bine să ai un ministru al Justiţiei dintre judecători.

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a atacat, joi, declaraţiile liderilor politici. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul premierului Victor Ponta, al fostului şef al statului Ion Iliescu şi al preşedintelui interimar Crin Antonescu, pentru verificarea privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afirmaţiile recente ale celui din urmă.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să clarifice cât mai curând situaţia de la Ministerul Justiţiei, acolo unde încă nu a putut fi numit un ministru. Interimar în acest moment este premierul Victor Ponta.




×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close