Antena 3 CNN Politică Ponta: Referendumul va fi prelungit, adică va dura de la ora ora 7 la ora 23

Ponta: Referendumul va fi prelungit, adică va dura de la ora ora 7 la ora 23

Ponta: Referendumul va fi prelungit, adică va dura de la ora ora 7 la ora 23
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Iul 2012   •   10:34

Premierul Victor Ponta a anunþat, miercuri, cã referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Bãsescu va avea loc într-o singurã zi, însã programul va fi extins, urmând ca secţiile de votare sã fie deschise între orele 7.00 şi 23.00.

Vezi cele mai importante declaraţii:


- Mã aflu astãzi în Parlament pentru a susţine care este poziţia Guvernului şi a mea ca prim-ministru faţã de cele douã proiecte importante care au fost în dezbaterea publicã. Referitor la legea privind CCR, Guvernul susţine şi eu personal voi vota astãzi în Camera Deputaţilor pentru ca legea CCR sã fie astãzi adoptatã de cãtre Parlamentul României în acea formã şi cu acele prevederi care au rezultat din deciziile succesive al Curţii Constituţionale - CCR se pronunţã asupra constituţionalitãţii hotãrârilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputaţilor, Senatului şi plenului reunit ale celor douã Camere'


- Tot cum a decis Curtea Constituţională, Curtea nu se va pronunţa cu privire la deciziile care vizează autonomia internă a Parlamentului cât şi hotărâri juridice cu caracter personal.

-În acest fel îmi doresc să închidem dezbaterea şi internă şi internaţională. Curtea Constituţională are prin lege toate puterile pe care le-a stabilit prin deciziile sale, şi din acest moment, din punctul de vedere al Guvernului şi al Parlamentului deciziile CC se aplică imediat şi acoperă tot ce este necesar.

- Referitor la Legea Referendumului, Guvernul a susţinut şi eu personal am susţinut decizia preşedintelui Crin Antonescu de a promulga legea analizată şi de CC, care prevede că demiterea preşedintelui României se face cu majoritatea voturilor exprimate dacă la referendum se prezuintă jumătate plus unu din cetăţenii aflaţi pe liste. Deci cvorumul de 50% plus 1, aceasta este prevederea legală în acest moment prin promulgarea legii de către preşedintele Antonescu. Aceasta a fost obligaţia pe care eu mi-am asumat-o la Bruxelles în întâlnirea cu preşedintele Barosso, şi această normă va rămâne în vigoare şi va fi aplicată pentru referendumul din 29 iulie.

- Singura modificare suferită va fi extinderea programului de vot, de la ora 7,00 la 23,00, ţinând cont că este o zi de vară

- Tactica celor de la PDL de a convinge oamenii să rămână acasă este tactica pe care au folosit-o şi la Guvernul Boc. Eu sunt convins că pe 29 iulie această tactică falimentară şi sunt convins că românii vor veni să voteze pe 29 iulie.

- Apropo de raportul Comisiei Europene, noi am acceptat virianta referendumului de 50% + unu, pentru a respecta decizia Comisiei, chiar dacă nu o considerăm una dreaptă.

- Traian Băsescu, văzând că îşi pierde puterea, a dezinformat, a denigrat România, neinteresându-l ce se întâmplă cu ţara dacă nu mai este el la putere.

- Referitot la raportul CE, am văzut draftul, mi-am asumat 11 puncte importante, acest raport va reflecta starea justiţiei din România din ultima 5 ani.

- Obligaţia mea este să promovez o justiţie corectă în România

- Nu vorbesc de douã zile, vorbesc doar de ziua de 29 iulie. Şi am vãzut câţiva reprezentanţi ai PDL care nu sunt de acord nici cu acest lucru, dar este o chestiune clar de rea-credinţã, nu vor ca oamenii sã vinã la vot

- În ultmii 5 ani am obţinut note nesatisfăcătoare de la Bruxelles

- Este o perioadă în care, pe de o parte, Guvernul îşi desfăşoară în mod intens activitatea sa, fie că este vorba despre relaţiile noastre economice, fie că este vorba despre asigurarea bunei funcţionări a sistemului de sănătate, fie că este vorba despre finalizarea unor lucrări importante de infrastructură - şi mâine vom face lucrul acesta. Din partea cealaltă, preşedintele suspendat, domnul Băsescu, crede că, dacă strigă mai tare şi dacă înjură mai tare, folosind toate insultele şi cuvintele pe care niciodată un preşedinte, chiar şi suspendat, dintr-o ţară civilizată, nu le-ar folosi, crede că dacă strigi mai tare e suficient ca să ai dreptate

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close