Antena 3 CNN Politică Ponta: Retragerea proiectului Legii sănătăţii, o victorie a întregii societăţi româneşti

Ponta: Retragerea proiectului Legii sănătăţii, o victorie a întregii societăţi româneşti

Ponta: Retragerea proiectului Legii sănătăţii, o victorie a întregii societăţi româneşti
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Ian 2012   •   19:24

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că retragerea proiectului de lege a sănătăţii promovat de actuala putere este "victoria cetăţenilor". Acesta a adăugat că dezbaterea privind reforma sistemului de sănătate nu trebuie să înceteze.
   
"Trec peste ipocrizia preşedintelui, care a forţat promovarea acestui proiect, pentru a puncta necesitatea acestui gest", a spus Victor Ponta, care a subliniat că retragerea proiectului de Lege a sănătăţii din dezbatere reprezintă "o victorie a întregii societăţi româneşti, organizaţii ale societăţii civile şi presă".
   
"Este cea mai importantă victorie a românilor împotriva actualului regim, victorie care arată solidaritatea cetăţenilor în faţa abuzurilor repetate ale actualei puteri", a afirmat Ponta.
   
"Acest moment nu trebuie să ducă nicidecum la încetarea dezbaterii privind reforma sistemului de Sănătate. Reforma nu se identifică cu Traian Băsescu, iar Uniunea Social Liberală respinge categoric abordarea: dacă nu se face cum vreau eu, atunci nu se face! Acest moment trebuie, dimpotrivă, să ducă la continuarea dezbaterii, pentru realizarea unui proiect corect de reformare a unui sistem care are nevoie de reformă. USL va promova un astfel de proiect, în urma unor dezbateri ample cu toţi actorii sociali. Un proiect serios de reformă nu poate fi decât rezultatul unei astfel de dezbateri", se arată în comunicatul USL.

Într-o declaraţie făcută în direct de la sediul PSD, Victor Ponta a spus că retragerea proiectului de lege a sănătăţii a fost  "o decizie corectă, chiar dacă este venită din frică" şi că sistemul are totuşi nevoie de schimbări şi că profesioniştii din acest domeniu trebuie lăsaţi să-şi facă treaba.

×
Subiecte în articol: PSD Victor Ponta sănătate
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close