Antena 3 CNN Politică Ponta: Schema guvernamentală pe care am discutat-o prevede 16 portofolii şi 20 de membri ai Guvernului

Ponta: Schema guvernamentală pe care am discutat-o prevede 16 portofolii şi 20 de membri ai Guvernului

Ponta: Schema guvernamentală pe care am discutat-o prevede 16 portofolii şi 20 de membri ai Guvernului
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Apr 2012   •   16:54

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că nu va schimba structura guvernamentală, urmând să fie 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.
   
El a spus că nu este timpul ca structura Guvernului să fie schimbată, precizând că vor fi 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.
   
"De principiu, schema guvernamentală pe care am discutat-o şi cu domnul Antonescu prevede 16 portofolii, dar 20 de membri ai Guvernului. Nu cred că este momentul, până la alegeri, când sper să avem un mandat de patru ani, nu este momentul să facem restructurări de instituţii guvernamentale, ci în cadrul actualelor ministere, miniştri şi miniştri delegaţi care vor răspunde de probleme specifice pe care eu şi USL le-am considerat neacoperite în ultima perioadă, dialogul social de exemplu", a declarat Ponta.
   
De asemenea, el a spus că miniştrii vor fi din USL: "Eventual vor fi şi tehnocraţi, susţinuţi de câte un partid din cadrul USL".
   
Întrebat dacă îl va menţine pe Leonard Orban în funcţia de ministru, aşa cum a declarat cu alte ocazii, Ponta a spus: "Da, dar nu am apucat să vorbesc cu domnia sa astăzi (sâmbătă - n.r.), dar toate intenţiile bune vreau să le menţin. Mi-aţi adresat întrebarea înainte să discut cu domnia sa dacă doreşte să îşi continue activitatea".
   
El a adăugat că nu va face schimbări "fundamentale" în cele şase luni.
   
"Vă mai fac o precizare, pe obiectivele care se află în derulare, mecanismul de cooperare şi verificare, acordul cu FMI şi problema fondurilor europene mă bazez foarte mult pe o capacitate a noastră de continuitate, pentru că nu e timp în şase luni să faci schimbări fundamentale şi atunci trebuie continuat ce merge bine şi îmbunătăţit ce merge prost", a declarat Ponta.
   
Totodată, premierul desemnat a declarat că nu se vor face numiri de şefi de instituţii pe criterii politice, aşa cum a procedat PDL.
   
"Nu am nici cea mai mică intenţie de a schimba ceea ce ne-am angajat când eram în opoziţie. Nu se schimbă numirile politice - pe care le-am criticat, pe bună dreptate - ale Guvernului PDL cu numirile politice în deconcentrate ale Guvernului USL. Ne dorim ca în structurile deconcentrate să existe cu adevărat profesionism şi competenţă, iar numirile politice sunt cele de miniştri şi de secretari de stat", a declarat Ponta.
   
El a precizat că va avea, în curând, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, pentru a lua contact cu situaţia reală a finanţelor ţării.
   
Ponta a ţinut să îi mulţumească lui Drăgoi pentru acest fapt.
   
Ponta participă, sâmbătă, la Năsăud şi Bistriţa, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale. El este însoţit de Dan Şova, Nicolae Bănicioiu, Ioan Mircea Paşcu.
   
Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.
   
Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close