Antena 3 CNN Politică Ponta şi Antonescu merg la Bruxelles pentru discuţii cu liderii de grupuri şi preşedinţia PE

Ponta şi Antonescu merg la Bruxelles pentru discuţii cu liderii de grupuri şi preşedinţia PE

Ponta şi Antonescu merg la Bruxelles pentru discuţii cu liderii de grupuri şi preşedinţia PE
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Ian 2012   •   12:32

Copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, vor merge la Bruxelles, în 31 ianuarie, pentru a discuta cu liderii de grupuri şi preşedinţia PE despre schimbarea calendarului electoral în 2012, informează Mediafax.
   
Ponta a anunţat, luni, la reuniunea Birourilor Permanente ale PSD şi ACD, că liderii opoziţiei vor sesiza Parlamentul European despre punctele de vedere ale USL cu privire la amânarea alegerilor locale şi comasarea cu parlamentarele, votul prin corespondenţă, procedura angajării răspunderii Guvernului în Parlament.
   
"Vom discuta despre tot ceea ce, din punctul de vedere al opoziţiei, aduce regimul Băsescu lângă regimul Viktor Orban", a spus preşedintele PSD.
   
Ponta a precizat că USL nu va solicita Parlamentului European sistarea fondurilor europene pentru România.
   
Cei doi copreşedinţi USL vor discuta cu liderii grupurilor politice ale PE, cu preşedintele PE şi Birourile PE, precum şi cu reprezentanţi ai Comisiei Europene.
   
Opoziţia a acuzat, săptămâna trecută, la Strasbourg, "derapaje" de la normele democratice din România, Victor Ponta întâlnindu-se cu liderii grupurilor S&D, ALDE din Parlamentul European, cărora le-a înmânat şi un document referitor la comasarea alegerilor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close