Antena 3 CNN Politică Ponta, singurul reprezentant al Romaniei, trecut pe listele Consiliului European. Vezi declaraţia premierului

Ponta, singurul reprezentant al Romaniei, trecut pe listele Consiliului European. Vezi declaraţia premierului

Ponta, singurul reprezentant al Romaniei, trecut pe listele Consiliului European.  Vezi declaraţia premierului
27 Iun 2012   •   16:41

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Acesta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că "preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele".

"Decizia CC nu este o surpriză. În cadrul CC Băsescu a numit nişte oameni care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele. Blocajul permanent pe care Băsescu şi puţinii oamenii care îi mai sunt credincioşi l-au creat, nu poate fi acceptat de o ţară democratică.  Din păcate, acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal", a mai spus Ponta.

"Această decizie nu a făcut decât să ne convingă că Băsescu conduce toate instituţiile".


"Mâine voi merge la Bruxelles, am legitimitatea dată de Parlamentul României, sper ca preşedintele să înţeleagă că aceste conflicte sunt împotriva intereselor României. Eu am o responsabilitate faţă de cetăţenii care şi-au pus încrederea în mine".

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

De asemenea, premierul Victor Ponta figurează, din partea României, într-un document destinat presei postat pe site-ul Consiliului European, printre şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunea din 29-29 iunie.
   
Documentul destinat presei conţine fotografii-portet ale oficialilor care participă, din partea statelor UE, la Summit-ul Consiliului din 28-29 iunie.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close