Antena 3 CNN Politică Ponta:Spaţiul fiscal asigură rambursarea CASS numai pe trei luni, Finanţele trebuie să găsească bani

Ponta:Spaţiul fiscal asigură rambursarea CASS numai pe trei luni, Finanţele trebuie să găsească bani

Ponta:Spaţiul fiscal asigură rambursarea CASS numai pe trei luni, Finanţele trebuie să găsească bani
Sursa foto: foto: a1.ro
10 Mai 2012   •   16:27

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că spaţiul fiscal actual asigură rambursarea lunară a unei cote din CASS la pensiile peste 740 lei numai pentru o perioadă de trei luni. Restul banilor urmează să fie asiguraţi de Ministerul Finanţelor şi celelalte instituţii implicate, scrie Mediafax.
   
De asemenea, el a reluat ideea că, în acest an, Guvernul nu va modifica taxele şi impozitele, dar că în bugetul pentru anul viitor propus de USL vor fi avansate schimbări fundamentale atât referitoare la TVA-ul diferenţiat, cât şi la contribuţiile de asigurări sociale.

Persoanelor cu pensii de peste 740 lei li s-a reţinut, de la 1 ianuarie 2011, o cotă de 5,5% drept contribuţii de sănătate, în baza unei ordonanţe de urgenţă din 2010.
  
Guvernul Ponta a adoptat în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă prin care a oprit încasarea de către stat a cotei de asigurări de sănătate pentru pensii mai mari de 740 lei, percepută până în prezent peste limita legală, urmând ca pensionarii să primească înapoi aceşti bani, în 16 tranşe lunare, începând cu luna iunie.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close