Antena 3 CNN Politică Ponta: Sunt dezamăgit de reacţia preşedintelui Băsescu pentru Tokes. Motivul invocat este un subterfugiu

Ponta: Sunt dezamăgit de reacţia preşedintelui Băsescu pentru Tokes. Motivul invocat este un subterfugiu

Ponta: Sunt dezamăgit de reacţia preşedintelui Băsescu pentru Tokes. Motivul invocat este un subterfugiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2013   •   13:05
Premierul Victor Ponta a declarat, pentru agenţia Mediafax, că este dezamăgit de reacţia Administraţiei Prezidenţiale în ceea ce priveşte propunerea sa de retragere a Ordinului "Steaua României" lui Laszlo Tokes şi a apreciat că motivul invocat de Preşedinţie pentru refuz reprezintă doar un "subterfugiu".
 
"Sunt foarte dezamăgit de reacţia Administraţiei Prezidenţiale în problema decoraţiei lui Tokes. Eu cred că oamenii aşteaptă o decizie din partea celui care a oferit decoraţia. Decoraţia a fost oferită de preşedintele României şi oamenii aşteaptă din partea lui o reacţie. Nu a fost doar una, a fost o serie întreagă, lungă, de declaraţii împotriva României date de Tokes. Eu cred că domnul Tokes nu poate să fie într-adevăr un cavaler al Ordinului Steaua României şi mi-aş dori foarte mult ca Preşedinţia să înţeleagă şi să acţioneze în acest sens", a spus Ponta.
 
El consideră că argumentul invocat de Preşedinţie pentru a-i respinge propunerea de retragere a decoraţiei lui Tokes reprezintă doar un subterfugiu.
 
"Există o procedură şi nu este o problemă ca acea procedură să fie îndeplinită. Eu cred că a fost pur şi simplu un subterfugiu. Vorbim aici de o poziţie publică şi cred că Administraţia Prezidenţială ar trebui să aibă o poziţie publică. Că după aceea se face sau nu procedura, ţine doar de preşedinte acest lucru", a adăugat Ponta.
 
Surse oficiale au declarat anterior că premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care apreciază că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale pentru ca Laszlo Tokes să deţină Ordinul "Steaua României" şi propune retragerea acestei distincţii.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close