Antena 3 CNN Politică Ponta: Sunt recunoscător lui Năstase. M-a adus în PSD. Geoană nu are nevoie de votul meu

Ponta: Sunt recunoscător lui Năstase. M-a adus în PSD. Geoană nu are nevoie de votul meu

Ponta: Sunt recunoscător lui Năstase. M-a adus în PSD. Geoană nu are nevoie de votul meu
Sursa foto: Victor Ponta
19 Ian 2010   •   12:30

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta s-a poziţionat în mod public în tabăra lui Adrian Năstase. Preşedintele comisiei de statut a declarat, marţi, că Mircea Geoană nu are nevoie de votul său şi că nu s-a răzgândit în decizia de a nu-l vota la Congres. În schimb, Adrian Năstase are toate şensele să fie susţinut de liderul filialei Gorj dacă va candida pentru şefia PSD, Ponta amintind că-i datorează fostului său profesor intrarea în politică şi în acest partid.
"Nu cred că are nevoie de votul meu domnul Geoană. Credeţi că m-am răzgândit de ieri?? a declarat Ponta.
Vicepreşedintele PSD a aminti că Năstasea fost acela care i-a făcut botezul în politică şi l-a adus în acest partid, fapt pentru care îi este recunoscător pentru acest lucru.
"Nu ştiu dacă Năstase va candida. După cum ştiţi de vreo zece ani, şi eu, ca şi Mircea Geoană, ca şi Diaconescu, ca şi Dragnea am fost aduşi în PSD şi în politică de domnul Năstase. Nu am ascuns niciodată faptul că îi sunt recunoscător pentru asta", a afirmat Ponta.
Recunoştinţa lui Ponta ar putea însă să nu se oprească doar la votul său. Pe lângă ralierea filialei Gorj la cauza lui Năstase, Ponta ar urma să ocupe alături de socrul său , Ilie Sârbu, roluri cheie în viitoare formulă de conducerea social-democrată, susţin surse social-democrate. Conform surselor citate, cei doi i-ar fi promis lui Năstase susţinerea a mai bine de o duzină de filiale PSD în cazul în care fostul premier se decide să candideze la şefia partidului. În caz de succes, Ponta ar urma să devină noul preşedinte executiv, funcţie ce va urma să fie resuscită după mai bine de 3 ani de zile.

Totuşi, Ponta a declarat că nu ştie dacă reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în noul Statut al partidului este "absolut necesară". El a precizat că va strânge la comisie toate propunerile de modificare a Statutului, urmând ca decizia adoptării acestora să revină Congresului.

"Nu ştiu dacă e absolut necesară. Eu sunt cel care strânge toate propunerile. Decizia va fi luată de colegii din Comitetul Executiv, Consiliu şi Congres" a arătat Ponta. Astăzi are loc prima întâlnire a comisiei de modificare a Statutului PSD, pentru a da o formă juridică propunerilor referitoare la statut.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close