Antena 3 CNN Politică Ponta susţine că a fost înţeles greşit de presă: E o minciună - n-am spus niciodată că respingerea proiectului Roşia Montană e o catastrofă

Ponta susţine că a fost înţeles greşit de presă: E o minciună - n-am spus niciodată că respingerea proiectului Roşia Montană e o catastrofă

Ponta susţine că a fost înţeles greşit de presă: E o minciună - n-am spus niciodată că respingerea proiectului Roşia Montană e o catastrofă
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   12:45
Premierul Victor Ponta susţine că a fost greşit înţeles atât de agenţia de presă Mediafax, cât şi de Reuters, atunci când a vorbit despre Roşia Montană. Şeful Executivului a declarat, joi, că el nu a spus că respingerea proiectului Roşia Montană ar fi o catastrofă pentru România, ci exact invers, că acest lucru nu ar fi o catastrofă pentru ţara noastră.

"E o minciună - n-am spus niciodată ce zice Mediafax, că respingerea proiectului Roşia Montană e o catastrofă, am zis exact invers. Respingerea proiectului RM în Parlament nu e nicio mare problemă, nu se întâmplă nimic cu România daca nu se face. Dacă România transmite mai departe un mesaj că suntem împotriva tuturor resurselor străine şi a utilizării resurselor noastre e o catastrofă", a clarificat, joi, premierul Victor Ponta.
 
Prim-ministrul a mai spus că este necesară o dezbatere publică pe proiectul Roşia Montană pentru a nu transmite un mesaj greşit.

Declaraţia premierului a fost preluată greşit de o agenţie de presă din România care a titrat că Victor Ponta ar fi spus că respingerea proiectului aurifer ar fi o catastrofă pentru România

Premierul a explicat din nou, astăzi, că le-a prezentat celor de la Reuters toate implicaţiile acestui proiect. Ponta susţine că proiectul Rosia Montană este foarte important pentru România, iar ţara noastră trebuie să profite de resursele pe care le are respectând toate standardele de mediu. Şeful executivului nu exclude însă nici posibilitatea ca proiectul să fie respins de Legislativ.
 
Un fragment din ştirea difuzată miercuri seara de agenţia Reuters: "România va transmite un mesaj catastrofal că nu este deschisă pentru investiţii dacă respinge proiectul minier al companiei canadiene Gabriel Resources, a declarat premierul român Victor Ponta".
 
Premierul era citat afirmând: "Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close