Antena 3 CNN Politică Ponta trage pe linie moartă Comisia de anchetă Călăraşi: Mai întâi bugetul

Ponta trage pe linie moartă Comisia de anchetă Călăraşi: Mai întâi bugetul

Ponta trage pe linie moartă Comisia de anchetă Călăraşi: Mai întâi bugetul
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Dec 2013   •   15:12

Premierul Victor Ponta trage pe linie moartă comisia de anchetă pentru terenul lui Băsescu din Călăraşi. E mai important bugetul, spune Ponta, în vreme ce comisia specială trenează în Parlament

 
"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici măcar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotărâre întocmit de parlamentarii PSD, UNPR şi PC îl vom prezenta şi colegilor de la PNL. Şi, când se ia decizia, imediat după Legea bugetului, atunci facem şi nominalizările", a spus Ponta.
 
Întrebat dacă adoptarea Legii bugetului pe 2014 are prioritate faţă de înfiinţarea Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi, Ponta a răspuns: "Nu. E vorba de când se întruneşte Parlamentul pentru a vota Comisia şi se întruneşte după buget, evident".
 
Ponta a spus că până în acest moment nu i-a parvenit niciun raport de la Corpul de Control al Guvernului pe care l-a trimis să analizeze situaţia terenurilor din Călăraşi.
 
"Până în acest moment nu mi-a venit vreun raport. Toate datele pe care le avem de la instituţiile aflate în subordinea Guvernului vor fi puse la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă şi, sigur, dacă vor fi solicitate, la dispoziţia oricăror altor instituţii ale statului", a spus Ponta.

Ponta, despre afirmaţia sa că Băsescu a vrut să "albească" terenul din Călăraşi: Am ochi de jurist
 
Întrebat pe ce s-a bazat afirmaţia sa de duminică, atunci când a spus la o emisiune TV că, după părerea sa, preşedintele Băsescu a achiziţionat terenul de la Călăraşi mai demult iar acum vrea să "îl albească", Ponta a răspuns că a fost "o părere personală", care s-a bazat însă şi pe ochiul său "de jurist".
 
"A fost părere personală în cadrul unei emisiuni. Important e ca în cadrul Comisiei parlamentare, tot ceea ce ţine de discuţiile apărute în societate despre această afacere, afacerea Călăraşi, în care e implicat preşedintele ţării, să fie analizate şi Comisia la sfârşit va face un raport în care preciza tot ceea ce a luat la cunoştinţă", a răspuns Ponta.
 
Întrebat pe ce îşi bazează această părere personală, Ponta a răspuns: "Dacă voi fi chemat în faţa comisiei, spun. Mi-am exprimat o părere personală, ca şi domnul consilier Vasilescu. Am ochi de jurist, aşa". Întrebat dacă are informaţii în acest sens, Ponta a răspuns: "Nu, repet, am ochiul de jurist".
 
Premierul Victor Ponta a spus, duminică, într-un interviu televizat, că el crede că preşedintele Traian Băsescu deţine de mai mult timp terenul din judeţul Călăraşi, dar spre finalul mandatului a vrut să-l "albească" trecându-l pe numele unor membri ai familiei.
 
Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum îşi explică faptul că preşedintele a anunţat că a achiziţionat sute hectare de teren agricol şi dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic.
 
Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Propunerea înfiinţării acestei comisii, făcută de PSD, a generat, recent, un scandal în USL.
 
În cele din urmă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, lunea trecută, că liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra. El a menţionat că decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, însă decizia politică este de participare la această comisie.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

Anchetă la CEC, după scandalul creditului obţinut de Ioana Băsescu. O comisie a Senatului va verifica activitatea băncii

 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Comisie de ancheta buget2014
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close