Antena 3 CNN Politică Ponta: Un sistem normal de vot este alegerea primarilor în două tururi, dar nu cred că se va mai aplica

Ponta: Un sistem normal de vot este alegerea primarilor în două tururi, dar nu cred că se va mai aplica

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că un sistem normal de vot este alegerea primarilor în două tururi, însă şi-a exprimat îndoiala că acest sistem va fi aplicat în primăvară, motivând că PNL şi PSD "nu îşi doresc acest lucru".

Ponta: Un sistem normal de vot este alegerea primarilor în două tururi, dar nu cred că se va mai aplica
13 Ian 2020   •   19:05

"Am susţinut şi susţinem în continuare că un sistem normal de vot la alegeri este la primari cu două tururi, iar la consiliul judeţean - preşedinte ales dintre consilieri pentru a nu mai schimba, crea sau institui baroni locali. Nu s-a dorit acest lucru de către PNL anul trecut, când se putea face. Acum, nu ştiu dacă vor sau nu să facă, însă mi-e foarte clar că PNL a făcut un calcul strict politic. Acum, au ei Ministerul Dezvoltării, au ei bani, primarii PSD probabil mulţi o să plece la PNL şi atunci nu mai vor în două tururi. Sigur că alegerile în două tururi sunt dezavantajoase pentru partidele mari, PSD şi PNL, şi dă o şansă partidelor mai mici - Pro România şi USR. (...) Cred că ar fi un sistem bun, dar nu cred că se va mai aplica pentru că PNL, ca şi PSD, nu îşi doresc acest lucru", a precizat Ponta după şedinţa Biroului Executiv al formaţiunii.

El a menţionat că în 90% dintre cazuri Pro România va avea propriii candidaţi, însă a subliniat că nu exclude posibile alianţe pentru susţinerea unui candidat comun.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close