Antena 3 CNN Politică Ponta: Ungureanu mi-a spus că nu poate el s-o schimbe pe Anastase, deşi ar vrea

Ponta: Ungureanu mi-a spus că nu poate el s-o schimbe pe Anastase, deşi ar vrea

Ponta: Ungureanu mi-a spus că nu poate el s-o schimbe pe Anastase, deşi ar vrea
Sursa foto: Foto: finantistii.ro
de M.Z.    |    14 Mar 2012   •   14:55

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că, în discuţia telefonică pe care avut-o cu premierul Ungureanu, acesta a dat dreptate opoziţiei cu privire la cele patru condiţii pentru a reveni în Parlament, transmiţându-i că el nu poate să o schimbe pe Roberta Anastase, deşi ar vrea, potrivit Mediafax.

"Am discutat cu Crin Antonescu, cu Daniel Constantin, am spus că noi mergem la dialog cu reprezentanţii puterii, cu Ungureanu, Boc, Kelemen. Dacă discutăm de deblocarea Parlamentului - sunt cele patru condiţii, să ne spună dacă li se par greşite, bune, dacă fac ceva. Ungureanu mi-a spus că avem dreptate, dar nu poate el să o schimbe pe Anastase. Bun, dar cum spui că ai dreptate şi că nu se poate?", a spus Ponta.

"Nu refuzăm ideea de dialog, discutăm despre cele patru puncte cu reprezentanţii puterii. Ungureanu e reprezentant al puterii, dar cum mi-a zis şi mie la telefon, nu poate să o schimbe pe Roberta, deşi ar vrea", a adăugat Victor Ponta.

Şeful social-democraţilor a precizat că opoziţia nu va renunţa la protestul parlamentar dacă cele patru condiţii pe care le-a pus în vederea unei bune funcţionări a Parlamentului nu vor fi îndeplinite.

"Nu renunţăm la protest fără aceste condiţii. Sunt condiţii corecte. Nici Boc, nici Ungureanu, nici Kelemen nu au spus că cele patru condiţii nu ar fi corecte", a subliniat Ponta.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a spus marţi seară, la Antena 3, că a avut o discuţie telefonică, în aceeaşi zi, cu Victor Ponta, în care i-a spus că Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea cărora opoziţia ar trebui să vină în Parlament, adăugând că nu a "apucat" să aibă o discuţie şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am avut o discuţie cu Ponta, pentru nevoia unei întâlniri privind priorităţile legislative. Cu Crin Antonescu nu am apucat să vorbesc, dar îl voi suna", a afirmat Ungureanu.

Prim-ministrul a mai spus că prezenţa opoziţiei în Parlament este importantă, deoarece Guvernul va aproba legi importante, precum cea din sectorul energetic, şi a arătat că discursul susţinut de Ponta în faţa parlamentarilor puterii la momentul votului de învestitură al Executivului reprezintă "normalitatea însăşi".

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close