Antena 3 CNN Politică Ponta: USL nu va participa la votul privindu-l pe UNPR-istul Boldea. Nu ne amestecăm cu hoţii

Ponta: USL nu va participa la votul privindu-l pe UNPR-istul Boldea. Nu ne amestecăm cu hoţii

Ponta: USL nu va participa la votul privindu-l pe UNPR-istul Boldea. Nu ne amestecăm cu hoţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Mar 2012   •   18:40

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă de la finalul şedinţei USL, că parlamentarii Uniunii Social Liberale "nu vor participa la nici o întâlnire şi la nici un proces referitor la revizuirea Constituţiei" şi nici la votul de marţi privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului UNPR Mihail Boldea.

"Reconfirm faptul că nu vom participa, până la alegerile parlamentare când se va alege un nou Parlament legitim, la nici o întâlnire şi la nici un proces de revizuire a Constituţiei României. Imediat după aceste alegeri parlamentare, cu un nou Parlament şi cu legitimitatatea pe care ne-o va da votul oamenilor, vom proceda la modificarea Constituţiei"  a declarat Victor Ponta.

"Maine în Camera Deputaţilor, parlamentarii USL nu vor participa la votul privindu-l pe UNPR-istul Boldea. Noi nu ne amestecăm cu hoţii şi nu participăm la proceduri cu hoţii" a completat acesta.

"Am confirmarea că nici UDMR-ul sau celelalte minorităţi nu vor participa la un asemenea proces" a completat copreşedeintele USL.

Ponta a precizat însă că Uniunea este deschisă unui dialog pe tema Legii energiei şi că aşteaptă ca actuala coaliţie de guvernare să declanşeze un astfel de dialog cu opoziţia, cu societatea civilă dar şi cu lumea de afaceri, înainte de a promulgarea legii. 

"Referitor la Legea energiei, Uniunea Socială cere coaliţiei de guvernare să declanşeze un dialog cu opoziţia, cu societatea civilă şi cu lumea de afaceri, înainte de a promulga un asemenea pachet. Nu vom participa în Parlament la votul privind asemenea legi până când acestea nu sunt discutate în mod transparent, mai ales în ceea ce priveşte energia. Trebuie transparenţă, seriozitate şi standarde europene" a precizat Ponta. 




×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close