Ponta: "Viviane Reding face declaraţii de weekend. Se bucură că România nu intră în Schengen"

de O.P.    |    03 Sep 2012   •   08:29
Ponta: "Viviane Reding face declaraţii de weekend. Se bucură că România nu intră în Schengen"

Premierul Victor Ponta a spus că Viviane Reding face declaraţii "de weekend", "după ureche" şi despre lucruri pe care "nu le cunoaşte", iar în opinia lui atacurile acesteia împotriva Guvernului României sunt generate de opţiunile sale politice şi au "depăşit orice limită" normală în spaţiul UE.

"Este ca şi când despre problema procurorilor v-ar vorbi de exemplu, de altfel o doamnă extrem de respectabilă, doamna ministru Plumb, care e la Mediu. Habar n-are în primul rând nici cum funcţionează Justiţia, nici n-are vreun mandat să vorbească în numele cuiva. Povestea cu FMI este neserioasă", a spus premierul.
  
Ponta a precizat că declaraţiile comisarului Reding sunt declaraţii politice "de nivel de Dâmboviţa".
  
"Garantez că niciodată, nicio secundă, în toate discuţiile pe care le-am avut cu cei de la FMI nu s-a discutat vreo problemă politică. De altfel, FMI, de câte ori a venit delegaţia, s-a întâlnit cu Guvernul, s-a întâlnit cu opoziţia, şi a discutat despre deficitul bugetar, politici fiscale, privatizări. Niciodată nu s-a discutat. Doamna Reding le-ncurcă pentru că nu le ştie", a explicat Ponta.  
  
Şeful Guvernului consideră că Viviane Reding face declaraţii politice în nume propriu şi atacă Guvernul USL pentru că ea face parte din familia popularilor europeni, asemeni PDL.
  
"Declaraţiile de week-end ale doamnei Reding care vorbeşte după ureche despre ceea ce nu cunoaşte şi nu are atribuţii ţin doar de un gen de atac politic", a spus premierul.
  
În opinia lui Victor Ponta, Viviane Reding se opune intrării României în Schengen, comparativ cu preşedintele PE, Martin Schulz, social-democrat, care a susţinut România.
  
"Doamna Reding se bucură că ne face un rău României că nu intrăm în Schengen. Nu cred că-i ajută pe cei de la PDL că nu intrăm în Schengen, că e efortul României", a mai spus Ponta.
 
x close