Antena 3 CNN Politică Ponta: Voi cere premierului Ungureanu să sancţioneze prefecţii din Buzău, Vrancea şi Constanţa

Ponta: Voi cere premierului Ungureanu să sancţioneze prefecţii din Buzău, Vrancea şi Constanţa

Ponta: Voi cere premierului Ungureanu să sancţioneze prefecţii din Buzău, Vrancea şi Constanţa
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Feb 2012   •   16:48

Liderul PSD, Victor Ponta, cere premierului Mihai Răzvan Ungureanu să sancţioneze prefecţii din judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, care, „pe criterii politice”, au lăsat zeci de mii de oameni într-o situaţie „inacceptabilă”, dar să analizeze şi activitatea prefecţilor din Covasna şi Harghita, conform Mediafax.

Victor Ponta a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că îi va adresa premierului Ungureanu o scrisoare deschisă, prin care va cere o analiză „imediată” şi luarea unor măsuri, aşa cum a promis la învestirea Guvernului său.

Ponta a sublinat că vrea să împartă problemele în două categorii.

„În primul rând, prefecţii din Vrancea, Buzău şi Constanţa, care, în aceste zile de gravă situaţie meteorologică, au acţionat pe un criteriu politic şi i-au sabotat pe preşedinţii de consilii judeţene şi, în loc să ia măsuri pentru salvarea oamenilor, au făcut politică de partid”, a arătat liderul PSD.

Cât despre a doua categorie, Ponta susţine că prefecţii din Covasna şi Harghita nu aplică legile acestei ţări şi ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu nu urmăresc aplicarea legilor.

„O să primesc de la colegii mei de aici materialele pe care le trimit domnului Ungureanu, referitoare la noua Lege a educaţiei, care nu se aplică în Covasna şi Harghita în ceea ce priveşte finanţarea copiilor români. Mă refer la examenele de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, care impun condiţii nelegale, şi mă refer la aplicarea în Harghita şi Covasna a deciziilor Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întâmplător condus tot de către un maghiar, pe care eu îl respect, ca persoană”, a afirmat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, dacă premierul Ungureanu - aşa cum a anunţat în momentul învestirii sale - vrea să restabilească legalitatea, atunci trebuie să analizeze urgent şi să ia măsuri de sancţionare a celor "trei prefecţi PDL" din Buzău, Vrancea şi Constanţa care, "pe criterii politice", au lăsat zeci de mii de oameni în această perioadă într-o situaţie "inacceptabilă", dar şi să analizeze activitatea prefecţilor din Covasna şi Harghita în ceea ce priveşte respectarea legilor ţării.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close