Ponta: Vom transmite UDMR un mesaj de colaborare, dar nu pentru atragerea a un vot la moţiunea de cenzură

de Antena3.ro    |    22 Feb 2011   •   18:17
Ponta: Vom transmite UDMR un mesaj de colaborare, dar nu pentru atragerea a un vot la moţiunea de cenzură Foto: Intact Images

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost mandatat să transmită la Congresul UDMR un mesaj "de colaborare". Ponta  precizat că nu doreşte atragerea Uniunii la un vot pentru moţiunea de cenzură.

În acelaşi timp, preşedintele social-democrat a precizat că va transmite UDMR, un mesaj legat de colaborarea "în interesul societăţii româneşti, în ideea de a scoate România din criză".

Întrebat dacă acest mesaj vizează atragerea UDMR pentru a vota o eventuală moţiune de cenzură, Ponta a răspuns: "Nu, UDMR ia propriile decizii, nu are nevoie de influenţe din afară. Eu vreau să transmit faptul că în acest moment România se află într-un pericol de derapaj total de la democraţie şi că orice susţinere pentru Băsescu şi Boc accentuează acest derapaj".
   
Congresul UDMR va avea loc în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

 

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close