Antena 3 CNN Politică Ponta: Vom transmite UDMR un mesaj de colaborare, dar nu pentru atragerea a un vot la moţiunea de cenzură

Ponta: Vom transmite UDMR un mesaj de colaborare, dar nu pentru atragerea a un vot la moţiunea de cenzură

Ponta: Vom transmite UDMR un mesaj de colaborare, dar nu pentru atragerea a un vot la moţiunea de cenzură
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Feb 2011   •   18:17

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost mandatat să transmită la Congresul UDMR un mesaj "de colaborare". Ponta  precizat că nu doreşte atragerea Uniunii la un vot pentru moţiunea de cenzură.

În acelaşi timp, preşedintele social-democrat a precizat că va transmite UDMR, un mesaj legat de colaborarea "în interesul societăţii româneşti, în ideea de a scoate România din criză".

Întrebat dacă acest mesaj vizează atragerea UDMR pentru a vota o eventuală moţiune de cenzură, Ponta a răspuns: "Nu, UDMR ia propriile decizii, nu are nevoie de influenţe din afară. Eu vreau să transmit faptul că în acest moment România se află într-un pericol de derapaj total de la democraţie şi că orice susţinere pentru Băsescu şi Boc accentuează acest derapaj".
   
Congresul UDMR va avea loc în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close