Antena 3 Politică Ponta vrea să SCHIMBE legea alegerilor: E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie

Ponta vrea să SCHIMBE legea alegerilor: E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie

de M.Z.    |    22 Mai 2014   •   16:44
Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Arad, că este nevoie de modificarea legii electorale, astfel încât să se precizeze "foarte clar" care sunt categoriile de înalţi funcţionari publici ce nu au voie să se implice în campania electorală, informează Agerpres.
 
El a comentat astfel rezoluţia Curţii Constituţionale referitoare la sesizarea pe care a înaintat-o în legătură cu faptul că preşedintele Traian Băsescu s-ar fi implicat în campania electorală, afirmând că respectă decizia acestui înalt for, care a respins miercuri acţiunea premierului.
 
"(...) Curtea Constituţională nu a spus că este constituţional ca domnul Băsescu să facă campanie. Curtea a spus (...) . Şi, atunci, soluţia la această problemă este să modificăm Legea alegerilor, să spunem foarte clar categoriile de înalţi funcţionari - începând cu preşedintele, magistraţi, poliţişti, prefecţi - care nu au voie să se implice în campania electorală", a precizat Victor Ponta.
 
Referindu-se la preşedintele Traian Băsescu, prim-ministrul a spus că i se pare "o anomalie" ca un şef de stat să se "îmbrace în tricou" şi să fie angrenat în campania electorală a unui partid. 
 
El a menţionat, însă, că o viitoare lege care să limiteze dreptul preşedintelui de a se angrena într-o campanie electorală nu i se va aplica lui Traian Băsescu, deoarece acesta se află la sfârşit de mandat.
 
"În mod sigur în ceea ce priveşte implicarea preşedintelui în campania electorală trebuie să elaborăm o lege - nu i se va mai aplica domnului preşedinte Băsescu, că dânsul îşi termină mandatul - dar vreau ca de acum încolo să nu mai avem această anomalie, pentru că e o anomalie, categoric, să vezi un preşedinte al ţării care umblă în tricou şi ţine speech-uri în campania electorală. Nu vă puteţi închipui că un alt şef de stat să facă aşa ceva. Iar explicaţia "ştiu că e imoral, dar eu tot fac campanie", când vine de la un preşedinte al României e un lucru foarte grav", a conchis Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta campanie electorala CCR

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close