Antena 3 CNN Politică Popoviciu şi Casa Doina. Gazda perfectă pentru facerea şi desfacerea guvernelor

Popoviciu şi Casa Doina. Gazda perfectă pentru facerea şi desfacerea guvernelor

Popoviciu şi Casa Doina. Gazda perfectă pentru facerea şi desfacerea  guvernelor
Sursa foto: Gabriel Puiu Popoviciu
26 Mar 2009   •   13:14

Restaurantul este locul unde se fac şi desfac guverne. Într-un astfel de local s-a pus bazele alianţei DA, s-a decis prima remaniere a guvernului Tăriceanu, s-a negociat sprijinul pentru unele moţiuni de cenzură, s-au numit sau demis demnitari, sau s-a discutat despre premisele constituirii actualei coaliţii PSD-PDL. Controversatul afacerist Gabriel Puiu Popoviciu a reuşit din plin să-şi introducă una din investiţiile sale, restaurantul Casa Doina, în acest circuit al jocurilor şi deciziilor politice dâmboviţene.
Restaurantul Casa Doina este o construcţie autentic românească, din secolul al XVIII-lea, renovată şi restaurată în întregime, unde clientul întâlneşte arta culinară într-un ambient deosebit cu servicii de calitate, se poate citi pe o prezentare a acestui local. Preparatele tradiţionale româneşti reprezintă atracţia localului, însă clientul poate comanda şi dintr-o paletă largă de preparate internaţionale, precum şi diferite preparate specifice pe bază de peşte proaspăt românesc sau mediteranean. Amplasat strategic pe Şos. Kiseleff, aproape de sediul central al PSD, "Casa Doina" pune la dispoziţie un restaurant de lux, dotat cu aer condiţionat, o cramă cu muzică tradiţională live, un "cocktail bar" şi o "gradină de iarnă" incălzită. Totul oferit de Gabriel Popoviciu, acţionarul principal al companiei care controlează Hotelul Howard Johnson şi restaurantul Casa Doina.
Un pachet de servicii care nu a întârziat să atragă şi politicienii din zonă. Dacă mai acum patru-cinci ani, liberalii erau cei care frecventau cu sârg localul lui Popoviciu, în ultimii ani casa Doina a devenit ţinta predilectă a social-democraţilor. Odată cu reprezentanţii politichiei autohtone, în meniul restaurantului au apărut şi negocierile, combinaţiile şi strategemele politico-finnaciare.

Localul politicienilor

De-a lungul timpului, au călcat intrarea stabilementului de lux mai toţi reprezentanţii principalelor trei partide politice. La Casa Doina s-au desfăşurat unele faze ale negocierilor dintre PNL şi PD pentru constituirea Alianţei D.A. Mai târziu, localul a devenit locul favorit pentru social-democraţii, ?cotroceniştii? care sperau la o înţelegere cu Traian Băsescu.
Aici au venit în 2007 să dezbată pesediştii împreună cu liderul de partid, Mircea Geoană, rezultatul întâlnirilor avute cu preşedintele Traian Băsescu pe tema unei moţiuni de cenzură, a căderii Guvernului Tăriceanu şi constituirii unui nou guvern. Încurajaţi de atitudinea binevoitoare dovedită de Băsescu, liderii PSD au văzut în asta un semn al unei viitoare colaborări la guvernare.
După alegerile parlamentare, Casa Doina a fost locul unde social-democraţii ca Liviu Dragnea şi democrat-liberali, precum Adriean Videanu, au putut fi văzuţi la scenă deschisă, în separeuri, în plin proces al negocierilor de constituire a actualei coaliţii de guveranre. Localul a fost martor şi al împărţirii funcţiilor guvernamentale între social-democraţi, al aniversării efemerului ministru al Internelor, Gabriel Oprea, dar şi al planurilor de schimbare a acestuia orchestrate de Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea.
Tot aici au avut loc o serie de întâlniri informale ale conducerii PSD cu proprii parlamentari, prilej de întărire ale unor raporturi de susţinere cu oamenii din teritoriu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close