Antena 3 CNN Politică Popularii europeni nu o vor pe Elena Băsescu colegă de partid

Popularii europeni nu o vor pe Elena Băsescu colegă de partid

Popularii europeni nu o vor pe Elena Băsescu colegă de partid
Sursa foto: Elena Basescu
21 Iun 2009   •   18:05

Elena Băsescu nu este dorită în cadrul grupului parlamentar al Partidului Popular European, formaţiunea majoritară în legislativul de la Bruxelles. Un mail intern trimis de europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan colegilor din PPE cere o analiză atentă a oportunităţii admiterii în grup a unor persoane care ar putea afecta imaginea formaţiunii.

Elena Băsescu nu este văzută cu ochi buni la Bruxelles. Fiica preşedintelui român a făcut o cerere de aderare la grupul Partidului Popular European, dar s-au ridicat multe voci împotrivă. Europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan, unul dintre cei mai influenţi membri ai grupului PPE, le-a trimis colegilor un mail în care le cere să răspundă la un set de întrebări.

"Este acceptabil pentru noi atunci când cineva câstigă alegerile doar bazându-se pe reputaţia numelui familiei sale? Susţinem nepotismul?", se întreabă Surjan. Demnitarul maghiar se referă şi la modalitatea de a ajunge în Parlamentul European. "Este în interesul nostru să acceptăm pe cineva care a fost respins de partid să candideze pe listele sale şi care a candidat apoi individual, periclitând şansele partidelor membre ale grupul nostru de a obţine rezultate bune în alegeri?".

Nici concepţiile privind drogurile uşoare nu lipsesc din mail. "Este în interesul nostru să primim printre noi pe cineva care a facut declaraţii ambigue şi chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor?".

Elena Băsescu va putea să intre în grupul Popularilor European doar dacă europarlamentarii din PPE îi vor accepta cererea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close