Antena 3 CNN Politică Portrete în tuşe liberale: Boc nu ar fi premier, iar Băsescu e ?şmecherul de succes?

Portrete în tuşe liberale: Boc nu ar fi premier, iar Băsescu e ?şmecherul de succes?

Portrete în tuşe liberale: Boc nu ar fi premier, iar Băsescu e ?şmecherul de succes?
Sursa foto: Emil Boc, Traian Basescu
27 Mar 2009   •   15:42

Guvernul "nu are ceea ce i-ar trebui, adică un prim-ministru", a afirmat vineri liderul PNL, susţinând că Emil Boc "nu poate fi suspectat de nimeni" că este premier. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele României, Traian Băsescu, acesta ar da un ?exemplu prost" şi ?oferă un model rău".
"E clar că Guvernul nu are ceea ce i-ar trebui unui Guvern, adică un prim-ministru. Nici domnul Băsescu dacă îşi asumă postura de prim-ministru, care îi e dragă, nu vine la serviciu să fie prim-ministru, că, deh, e preşedinte. Nici domnul Boc nu poate fi suspectat de nimeni că e chiar prim-ministrul Guvernului României", a afirmat Crin Antonescu, aflat la Timişoara.
Nici ?modelul şmecherului de succes? pe care l-ar promova Băsescu nu a scăpat de criticile liberalului. "Cea mai mare suferinţă pe care Băsescu o provoacă României este că dă un exemplu prost", model care "întăreşte defectele societăţii, şi nu le combate" a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a afirmat că România are nevoie de "modele de comportament", al "omului din fruntea ţării" care poartă "speranţele" concetăţenilor săi şi nu al "şmecherului de succes".
"Noi nu avem nevoie de modelul şmecherului de succes, ci avem nevoie nevoie de modelul omului de calitate, omului modest. Al omului care înţelege că în fruntea unei ţări poartă cu el speranţele, dorineţe şi nevoile concetăţenilor săi. Ori domnul Băsescu (...) e, din păcate, un jucător politic abil, dar un om care nu poate reuşi decât în scopurile sale politice personale şi eventual a partidului său?, a conchis Antonescu.
Preşedintele liberal a luat peste picior şi soliditatea actualei coaliţii de guvernare, apreciind că în ciuda celor 70 de procente, Guvernul nu este nici "puternic", nici "coerent" din cauza crizelor "inacceptabile" din interior.
"Un Guvern cu 70 şi ceva la sută susţinere parlamentară, năşit de preşedintele României, unde absolut toate pârghiile de putere din statul român se reuneau, trebuia să fie un Guvern puternic. Nu e un Guvern puternic, nu e un Guvern coerent. Am schimbat trei miniştri de Interne şi în continuare avem crize întru totul inacceptabile", a spus Antonescu.
Liderul PNL a dat ca exemplu şi lupta "înverşunată" din interiorul Guvernului pentru direcţiile şi serviciile care pot influenţa lupta politică.
"Suntem într-o luptă înverşunată pentru nişte servicii şi pentru nişte direcţii care pot influenţa, şi văd că o fac, jocul politic în România. Nu mai vorbesc de incoerenţa discursului economic al primului-ministru şi al Guvernului. Nu mai vorbesc de neonorarea sfruntată a promisiunilor electorale", a afirmat preşedintele PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close