Antena 3 CNN Politică Posturi călduțe la stat, pentru foștii parlamentari care nu au reușit să obțină din nou voturile românilor

Posturi călduțe la stat, pentru foștii parlamentari care nu au reușit să obțină din nou voturile românilor

Posturi călduțe la stat, pentru foștii parlamentari care nu au reușit să obțină din nou voturile românilor
Sursa foto: Foto: colaj Agerpres/Intact Images/Agerpres
de M.Z.    |    05 Sep 2017   •   11:00

Parlamentarii care nu au reușit să obțină din nou voturile românilor au ocupat funcţii călduţe prin diverse companii şi autorităţi ale statului, cu ajutorul colegilor de partid. Niciunul dintre ei nu a mers la privat, dezvăluie Jurnalul Naţional, în ediția de marți. 

Cel mai norocos dintre foştii parlamentari este Daniel Barbu. Fostul senator ALDE a fost numit de majoritatea parlamentară PSD-ALDE într-o funcţie-cheie: preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Fostul senator PNL Teodor Atanasiu a prins un loc în Consiliul Autorităţii Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Fostul ministrul liberal al Mediului, Sulfina Barbu, studiază acum arhivele securităţii, după ce a fost numită în CNSAS, în vreme ce Anca Boagiu, şi ea fost parlamentar PNL, a ajuns în conducerea Curţii de Conturi.

Există şi politicieni care s-au întors Parlament, deşi nu au fost aleşi pe liste. Fostul senator PSD şi ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este acum angajat al grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Alţi trei foşti parlamentari, toţi de la PSD, au fost numiţi anul acesta în fruntea Agenţiei Nucleare pentru Deşeuri Radioactive, deşi CV-urile lor arată că n-au nicio legătură cu acest domeniu. Horia Grama, fost deputat PSD, a devenit preşedintele agenţiei la începutul lui 2017, după care şi-a numit doi consilieri personali, amândoi foşti deputaţi PSD. Unul este Andrei Dolineaschi, fostul secretar general al PSD, iar celălalt este Florin Pâslaru, fost lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor în 2016.

Şi fostul vicepremier şi ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu a devenit director la cancelaria lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce a ratat intrarea în Parlament pe listele ALDE.

Mai multe informaţii despre foştii parlamentari ajunşi în consilii de administraţie ale companiilor de stat aflaţi în ediţia de marți a Jurnalului Naţional.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close