Antena 3 CNN Politică Poziţia liderilor PNL faţă de situaţia premierului: "Din punct de vedere strategic, PSD-ul ar trebui să pună presiune pe Victor Ponta"

Poziţia liderilor PNL faţă de situaţia premierului: "Din punct de vedere strategic, PSD-ul ar trebui să pună presiune pe Victor Ponta"

Poziţia liderilor PNL faţă de situaţia premierului: "Din punct de vedere strategic, PSD-ul ar trebui să pună presiune pe Victor Ponta"
06 Iun 2015   •   13:51

Gheorghe Tinel a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a-şi exprima poziţia din partea PNL, în ceea ce priveşte o posibilă nominalizare la şefia Guvernului, în cazul în care premierul Victor Ponta îşi va da dermisia.

"Mă aştept ca el să realizeze că nu mai are ieşire din situaţia asta. Din punct de vedere strategic, PSD-ul ar trebui să pună presiune pe Victor Ponta.(...) Nu poţi fi prim-ministrul unei ţări, membre al UE şi a NATO, şi în acelaşi timp să ai şi calitatea de învinuit într-un dosar penal",a explicat acesta poziţia PNL faţă de situaţia în care se află premierul.

Membrii Comisiei juridice se întrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului în cazul Ponta, arătând că termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", faţă de vechiul regulament, care nu prevedea termene.

A fost convocată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD. Preşedintele partidului, Victor Ponta, a convocat această şedinţă pentru ziua de luni, la ora 15, la Palatul Parlamentului.

În această şedinţă se va discuta situaţia partidului în context politic, şi, cel mai probabil, se va cere un mandat pentru viitor, în ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta.

În urma întrunirii, se va discuta dacă premierul va rămâne sau nu în fruntea Executivului.

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.

×
Subiecte în articol: PNL PSD Victor Ponta dan sova
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close