Antena 3 CNN Politică Scenarii: Prăbușirea Guvernului dinamitează PSD. Ce se va întâmpla cu candidatura Vioricăi Dăncilă?

Scenarii: Prăbușirea Guvernului dinamitează PSD. Ce se va întâmpla cu candidatura Vioricăi Dăncilă?

Scenarii: Prăbușirea Guvernului dinamitează PSD. Ce se va întâmpla cu candidatura Vioricăi Dăncilă?
10 Oct 2019   •   14:57

Căderea Guvernului aruncă în aer apele în PSD. În aceste condiții, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Viorica Dăncilă și cu candidatura domniei sale la alegerile prezidențiale. Imediat după vot, Dăncilă a anunțat că nu va renunța la candidatură și că sâmbătă își va lansa oficial bătălia prezidențială.

Dincolo de declarații, viitorul pare a fi ceva mai complicat pentru Viorica Dăncilă. Pentru că domnia sa are varianta de a asigura interimatul funcției de premier în perioada următoare sau să refuze acest lucru, urmând ca un alt ministru din Guvern să facă asta.

Nu este exclus însă ca în PSD să prindă glas puternic vocile care-i vor cere capul lui Dăncilă. Și aceasta să fie înlăturată de la șefia partidului. "De ce faceți un scenariu, nu am cum să fac un pas în spate. Și nu voi face un pas în spate. Nu am ce să-mi reproșez! Nu-mi reproșez nimic!", a spus Dăncilă. 

În orice caz, Dăncilă e înscrisă în cursa prezidențială oficial, dar e posibil ca o parte dintre susținătorii PSD să se orienteze spre alt candidat la președinție. Cel mai apropiat: Mircea Diaconu. 

×
Subiecte în articol: viorica dancila alegeri prezidentiale
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close